Prevenirea violenţei în şcoli trebuie să fie o prioritate

În 30 ianuarie a fost marcată Ziua Inter­naţională a Nonviolenţei în Şcoli, a cărui scop este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect. De ce 30 ianuarie? Este data în care Mahat­ma Gandhi, cel mai mare promotor al non-violenţei din istorie, a părăsit acest pământ.
Cred cu tărie că mesajul zilei de 30 ianuarie trebuie să dureze şi să se manifeste în fiecare zi, modelând în timp întreaga noas­tră societate. Din păcate, la nivel european, ţara noastră se situează pe locul 3 în cla­samentul celor 42 de ţări în care a fost in­vestigat fenomenul violenţei în şcoli. Aşadar, încă avem de lucru.
În mai 2019, în Parlamentul României, am votat pentru adoptarea Legii anti-bullying, care astăzi este în vigoare şi interzice toate formele de violenţă în şcoli. Prevenţia este un element important, iar pentru asta tre­buie să fim cu toţii implicaţi. Voi continua să susţin orice iniţiativă care contribuie la dezvoltarea în condiţii sigure a copiilor şi tinerilor noştri.
Gandhi spunea că „non-violenţa este arma celor puternici”. Împreună, haideţi să trans­mitem mesajul non-violenţei în toată ţara. Împreună, acţionând din timp şi la unison, putem să prevenim şi cele mai grave cazuri!

Natalia-Elena Intotero,
deputat PSD de Hunedoara,
preşedinţele Comisiei pentru învăţământ,
ştiinţă, tineret şi sport

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • vai ce lucru mare ai putut spune , cred ca te ai scremut zile intregi pina ai scos asta din tine

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago