Preşedintele PNL a declarat la Deva că nu poate promite că Termocentrala Mintia va mai funcţiona mult timp

Sorina Popa

Liderul naţional al PNL, Ludovic Orban, a fost aşteptat, sâmbătă, la finalul discuţiilor pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, de protestatarii de la Ter­mo­cen­trala Mintia. Preşedintele Sindicatului “So­lida­ri­tatea”, Cristian Iştoc, l-a întrebat pe şeful libe­ralilor dacă ştie dacă s-a decis ca Ter­mo­cen­trala Mintia să nu mai fie repornită niciodată?
„Este adevărat că s-a luat decizia ca ter­mocentrala să fie oprită pentru totdeauna? Spu­neţi-ne, să ştim”, a întrebat Iştoc.
Ludovic Orban i-a răspuns că nu ştie despre aşa ceva. ”Ceea ce cunosc este că Termo­cen­trala Mintia nu respectă condiţiile de mediu. Producţia de energie electrică este, aici, total nerentabilă. Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hune­doara, care este în insol­venţă, din cauza unui ajutor de stat acor­dat fără să se ţină seama de cerinţele impuse de UE. Se gândesc mai multe soluţii. Discutăm ca termocentrala să fie preluată de Consiliul Judeţean, dar şi aici trebuie să avem un plan serios. Mai este o variantă, cu trecerea pe gaz metan. Nu pot să vă spun mai multe. Dacă nu va exista o perspectivă clară de viabilitate aici, nu pot să vă promit că termocentrala va mai funcţiona mult timp”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, sâmbătă, la Deva.
Liderul sindical Cristian Iştoc i-a mai spus fos­tului premier că pe masa ministrului Energiei există un material, cu o simulare pe următorii trei ani de funcţionare a Termocentralei Mintia, cu cărbune din Indonezia, cu conţinut scăzut de sulf,însă proiectul este blocat.
Reamintim că Termocentrala Mintia este oprită de mai bine de o săptămână, peste 4.000 de apartamente din municipiu, racor­date la sistemul centralizat de termoficare, dar şi şcoli şi instituţii, neavând căldură şi apă caldă.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Daca ar lua un comision consistent probabil ca ar garanta functionarea-sa nu uitam comisionul primit de la UTI din cauza caruia nu a mai putut candida la alegerile locale din 2016!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

15 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

15 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

15 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

15 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

15 ore ago