Va fi preluată Termocentrala Mintia de Consiliul Local Deva?

Sorina Popa

Ieri, o delegaţie a PNL, în frunte cu primarul Devei, împreună cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara, a avut mai multe întâlniri la guvern, pentru a decide ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia.

Prioritatea numărul 1
„Am avut astăzi (n.r. ieri) la guvern, o întâlnire foarte importantă pentru devenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire şi pentru viitorul Termocentralei Mintia. La întâlnire au participat: conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi a Termocentralei Mintia, reprezentanţii sindicatelor, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, preşedintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş, administratorul judiciar şi administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi subsemnatul. Subiectul principal al discuţiei a fost legat de situaţia termoficării din municipiile Deva şi Petroşani. În luarea mea de cuvânt am reiterat că pentru noi, pentru deveni, prioritatea numărul unu este asigurarea stocului de cărbune pentru ca Termocentrala Mintia să poată furniza agentul termic pentru Deva pe toată durata iernii. Am făcut o prezentare vicepremierului Raluca Turcan cu situaţia celor aproape 22.000 de deveni care beneficiază de sistemul centralizat de încălzire: copiii de grădiniţă, şcoală primară, gimnazială şi liceu, cele peste 4.000 de apartamente din Deva, Spitalul Judeţean, instituţii publice şi peste 300 de agenţi economici din oraş“, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Entitate distinctă
„Vicepremierul Raluca Turcan ne-a dat asigurări că Guvernul României se va implica pentru asigurarea resurselor financiare pentru refacerea stocului de cărbune la Termocentrala Mintia. În context, am readus în discuţie intenţia noastră de a prelua Termocentrala Mintia în subordinea municipalităţii Deva, în condiţiile în care aceasta se va desprinde de CEH, conform Ordonanţei 60, şi va deveni o entitate distinctă care să poată fi preluată de Consiliul Local Deva“, a adăugat Florin Oancea.

Viabilă, dar separată
„Conducerea Termocentralei Mintia a prezentat un program de măsuri prin care demonstrează că termocentrala este viabilă, cu condiţia separării de CEH. Voi face tot ceea ce ţine de mine ca devenii care beneficiază de încălzirea în sistem centralizat să aibă confortul termic necesar.
Am discutat şi cu premierul Ludovic Orban, care m-a asigurat că vom avea tot sprijinul din partea guvernului. Apoi, la întâlnirea de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu ministrul Virgil Popescu, am concluzionat că Termocentrala Mintia trebuie să se separe de CEH şi să fie preluată de Consiliul Local Deva“, a spus edilul şef al reşedinţei de judeţ.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

4 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

4 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

4 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

4 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

4 ore ago