Categories: Comunitate

Preoţii hunedoreni strâng semnături împotriva căsătoriilor homosexuale

În această perioadă, preoţii ortodocşi din toată ţara strâng semnături pentru modificarea Constituţiei, la articolele care statuează căsătoria şi familia. Asta, pentru că textul actual al Legii fundamnetale a statului ar lăsa loc de interpretare.
Iniţiativa aparţine unor organizaţii non-guvernamentale şi este susţinută de înalte feţe bisericeşti. Listele cu semnături se strâng în vederea organizării unui referendum, la care cetăţenii să fie întrebaţi dacă sunt de acord cu legiferarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Dacă românii se vor arăta împotriva unor astfel de căsătorii, în baza acestor rezultate urmând să se schimbe Constituţia, iar căsătoria între persoane de acelaşi sex nu va putea fi reglementată printr-o altă lege. Această iniţiativă civică a fost accelerată pentru a nu se ajunge în situaţia altor state europene, unde recent a fost legalizată căsătoria dintre persoane de acelaşi gen.
Şi preoţii din judeţul nostru s-au pus pe strâns semnături, de la credincioşii care vin la liturghii, sau, de ce nu, umblând din uşă în uşă, spun reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei. „În Constituţie scrie faptul că o căsătorie se face între două persoane, fără să se specifice care este genul lor. Am demarat acţiunea de strângere de semnături şi la noi în judeţ. Această acţiune poate fi considerată drept o consultare populară. La nivel naţional este nevoie de strângerea a 500.000 de semnături. Cred că se vor strânge mult mai multe. Majoritatea oamenilor cărora li s-a cerut să semneze au fost de acord”, a explicat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Preotii fac politica prin strangerea de semnaturi ,obligand cetatenii la interzicerea unui drept al lor .

  • Vili Rupa , ce cand cu bulau' ai trecut pe invers , sau erai si inainte ?!?
    Papusica mica, si colegii de "salon" cum te-au primit ???

  • Astazi credinta este in bani ,au spus preotii care au conturi de milioane de euro si oamenii au saracit si nu sunt ajutati .

  • Iancule, este foarte greu de alăturat pseudonimului tău apelativul domnule. Este chiar imposibil deoarece eşti gunoiul absolut, jigodia perfectă, mizerabilul absolut. Şi eu cred că homosexualitatea este împotriva legii firii dar asta nu înseamnă să îmi bat joc de cineva care, eventual, are altă opţiune decât am eu. Îl combat cu argumente, caut să-l conving nu să îlbatjocoresc aşa cum o faci tu. Partea tristă este că te crezi superior fără nici o noimă. De fapt nu eşti nici măcar un rahat în ciorap de mătase cum spunea Napoleon despre Talleyrand. Eşti pur şi simplu un rahat. Nici măcar mare, doar puturos.

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

18 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

18 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

18 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

18 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

18 ore ago