Prefectura, pichetatã din nou

Nicolle Ebner

Câteva zeci de membri ai Sindicatului Energeticienilor Reţele Electrice din judeţul Hunedoara au pichetat, ieri, sediul Prefecturii din Deva, nemulţumiţi de tergiversarea negocierilor contractului colectiv de muncă şi lipsa de implicare a Ministerului Economiei în asigurarea calităţii serviciului public de transport şi distribuţie.

„Oamenii suferă, dar nu ai cui să te plângi”
Este al doilea protest organizat în decursul a trei săptămâni, în faţa Prefecturii Hunedoara, la care au participat în jur de 50 de sindicalişti, ce şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care actuala putere înţelege să abordeze problemele sociale. „Actualii guvernanţi sunt mai preocupaţi de campania electorală, decât de rezolvarea problemelor cetăţenilor. Oamenii suferă, dar nu ai cui să te plângi”, a declarat Marian Martinescu, liderul grupei sindicale a energeticienilor din Valea Jiului, prezent la acţiunea de pichetare din Deva. Protestatarii au cerut reorganizarea filialelor de întreţinere a reţelelor electrice, adică trecerea în subordinea SC Electrica SA a serviciilor de întreţinere a liniilor de distribuţie. “Fără o reorganizare a acestui tip de servicii, siguranţa sistemului energetic naţional este în pericol, deoarece nu există suficiente fonduri pentru realizarea lucrărilor de mentenanţă”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului Energeticienilor, Ovidiu Morcan. Energeticienii au mai solicitat ca Ministerul Economiei să renunţe la includerea societăţilor Hidroelectrica şi Nuclearelectrica în cadrul celor două companii energetice preconizate să fie înfiinţate la nivel naţional.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

15 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

15 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

15 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

15 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

15 ore ago