Categories: Actualitate

Energeticienii pichetează Prefectura

Nicolle Ebner

 Nemulţumiţi că nu a fost soluţionată o serie de probleme şi revendicări ale angajaţilor, liderii Federaţiei „Univers”- care însumează sindicalişti din ramura energie electrică, petrol şi gaze naturale – anunţă declanşarea unor acţiuni de protest, atât la nivel central, cât şi local.
Sindicatul energeticienilor din reţele electrice din judeţul Hunedoara anunţă că va participa la acţiunile de protest organizate de Federaţia „Univers”, pichetând Prefectura Hunedoara, în fiecare zi de miercuri, între orele 12.00 şi 14.00, începând cu data de astăzi. Potrivit lui Adolf Mureşan, preşedintele Sindicatului energeticienilor din judeţul Hunedoara, angajaţii sunt nemulţumiţi că nu s-au finalizat negocierile contractului colectiv de muncă şi cer ministerului să renunţe la intenţia de a construi două companii energetice naţionale. Sindicaliştii cer vânzarea pachetului de până la 10 la sută din acţiunile SC Electrica SA din societăţile de distribuţie şi furnizare, către salariaţi, membri ai consiliilor de administraţie şi pensionari proveniţi din SC Electrica.
De asemenea, energeticienii critică lipsa de implicare a Ministerului Economiei în urmărirea asigurării calităţii serviciului public de transport şi distribuţie a energiei electrice de către operatorii din sistem, fapt care aduce grave prejudicii salariaţilor şi consumatorilor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago