Prefectul le-a dat trei zile celor de la Termocentrala Mintia să vină cu planul de reorganizare

Sorina Popa

Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă (foto), le-a dat termen trei zile celor din conducerea Termocentralei Mintia, pentru a prezenta planul de reorganizare şi a unui punct de vedere privind situaţia obiectivului economic.

Guvernul să decidă
Prefectul de Hunedoara consideră că atât situaţia economică, cât şi cea socială rezultate în urma activităţii Complexului Energetic Hunedoara sunt de maximă importanţă pentru locuitorii judeţului şi trebuie să i se acorde o atenţie deosebită. „Suntem hunedoreni şi ne vom implica pentru ca activităţile din mineritul şi din energia hunedoreană să continue şi în următorii ani!”, a declarat Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara.
Ieri, Potecă s-a întâlnit cu sindicatele din judeţ, reprezentanţi ai instituţiilor publice, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara.
Sindicaliştii au solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului pentru ca Planul de reorganizare al CEH, atunci când va fi definitivat, să fie adus în atenţia Guvernului României, care va lua o decizie privind aplicarea acestuia. În principal, intenţiile administraţiei şi ale sindicatelor se referă la înfiinţarea la Petroşani a Complexului Energetic Valea Jiului – format din Termocentrala Paroşeni şi din cele patru exploatări miniere în activitate: Lonea şi Lupeni (cu ajutor de la stat) şi Livezeni şi Vulcan (fără ajutor de la stat), împreună cu Sucursala “Prestserv” Petroşani. Termocentrala Mintia urmează să fie preluată de Primăria municipiului Deva sau de Consiliul Judeţean Hunedoara. Prefectul susţine că aceste obiective nu vor putea fi atinse dacă nu vor fi elaborate de urgenţă proiecte de reorganizare pentru fiecare viitoare societate în parte.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Alo PNL voi vreti voturile noastre , noi vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan si angajari de tineri la PRODUCTIE !

  • No, sa vezi distractie. Planuri fanteziste la Mintia cum nu s-au mai vazut. Sa te tavalesti pe jos de ras !

  • Cine sa faca plan de reorganizare ca au ramas, atat in conducere cat si ingineri, doar betivi sau pupincuristi prosti cu diplome de inginer luate pe gratare de la fostul liceu energetic !

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

21 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

21 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

21 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

21 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

22 de ore ago