Prefectul instituie o comisie de control

 

 Nicolle Ebner

 Cei 18 angajaţi ai Spitalului din Haţeg, care au intrat, ieri, în greva foamei, şi-au suspendat protestul pentru o perioadă de şapte zile, timp în care, conducerea instituţiei sanitare, Prefectura, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Direcţia de Sănătate Publică vor trebui să identifice sursele de finanţare, prin care să fie asigurate salariile angajaţilor.

„Nu mai putem trăi în condiţiile astea!”
Alexandru Bulacu, preşedintele Sindicatului „Sanitas Haţeg” spune că greviştii foamei au fost de acord să suspende protestul pentru o săptămână, dar dacă nu vor fi identificate soluţii viabile pentru plata drepturilor băneşti restante, atunci luni, 9 noiembrie, greva va fi reluată, iar marţi, vor intra în greva foamei alţi 25 de angajaţi ai spitalului, în semn de solidaritate. „Oamenii au fost de acord să suspende protestul pe o perioadă de şapte zile, cu gândul la pacienţii care nu au nici o vină că sistemul de sănătate sau managementul spitalului merg prost. Dar, nu mai putem trăi în condiţiile astea! Nu cerem decât să fim plătiţi pentru ceea ce am muncit şi să ne luăm salariile, aşa cum le avem negociate”, a declarat liderul sindical.

Comisie de verificare a activităţii managerilor
În urma discuţiilor purtate, luni, cu cei 18 protestatari, nemulţumiţi că nu şi-au primit toate drepturile salariale, prefectul Dorin Gligor (foto) a ajuns la concluzia că „spitalul merge pe un drum fără perspectivă, şi asta, pentru că erorile apărute în activitatea unităţii au fost «corectate» tot prin erori”. Prefectul consideră că spitalul ar fi putut obţine venituri proprii, însă investiţiile făcute în aparatură nu s-au concretizat. Prin urmare, ieri, din ordinul prefectului, a fost constituită o comisie, care să verifice activitatea managerilor Spitalului Haţeg şi cauzele care au dus la apariţia tensiunilor dintre angajaţi şi conducerea instituţiei sanitare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

24 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago