Categories: ActualitateFlash

Energeticienii de la Mintia au suspendat greva foamei

Oana Mihnea

Energeticienii de la Termocentrala Mintia au continuat şi ieri greva foamei. Ieri, s-au strâns aproape 100 de persoane în faţa sediului administrativ, lideri de sindicat şi alţi angajaţi.
Unei salariate de 36 de ani i s-a făcut rău de două ori după câteva ore de stat în greva foamei şi a fost nevoie să fie transportată la spital pentru a i se face perfuzii. La scurt timp, un alt bărbat a necesitat îngrijiri medicale. Protestatarii au patru revendicări clare la care aşteaptă decizii favorabile.
De asemenea, în lipsa unor răspunsuri, minerii şi energeticienii sunt pregătiţi să plece pe jos la Bucureşti, într-un marş organizat de Complexul Energetic Oltenia. O decizie clară în acest sens nu a fost luată până acum, însă poate deveni o realitate în orice moment. Nici salariaţii din Valea Jiului nu au renunţat la protest, peste 350 de persoane au stat ieri în curtea CEH în speranţa unei schimbări. Mai mult, Sindicatul «Muntele» a contestat în instanţă decizia de denunţare a Contractului Colectiv de Muncă.
Aseara, energeticienii au suspendat greva foamei, în urma unui dialog telefonic avut cu reprezentanţi ai Ministerului Energiei, în cadrul căruia s-a stabilit că o comisie ministerială va veni la Mintia pentru a discuta cu energeticienii pe marginea revendicărilor acestora.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • astia nu pot sta nemincati nici macar citeva ore, ...pai la cit de imbuibati sint ,normal

  • Bine ca i-au fraierit nica SI chistos cu greve SI mitinguri,iar acum II duc la bucuresti la marsul CEO.Oare cat ii Mai prostesc PE angajatii CEH,chiar nu-SI da nimeni seams ca acesti doi papitoi isi bat joc de oameni ?

  • Eheiii
    Cand Cozma infunda puscaria, Condescu facea pe Madonna Imaculata.
    Mintenash se-ntoarce roata.
    Dar e tarziu. Se intuneca.

  • Niciodată nu prea târziu. Comunistoizii au condus ţara şi mulţi dintre ei sunt şi azi în poziţii cheie. Mai durează până dispar din viaţa publică deoarece la nivelul societăţii, în mentalul colectiv, predomină încă mentalităţile comuniste. Ceea ce se întâmplă acum la CEH este o consecinţă a perpetuării nonvalorilor comuniste. "Patronatul" s-a înhăitat cu sindicatele. Le-au dat iluzii oamenilor că mineritul şi energetica pot funcţiona prin măsuri extraeconomice. Fals, complet fals şi totodată inuman. Nu am dreptate ? Atunci, de exemplu, de ce nu pensionează pensionabilii şi vor la modul comunistoid să pună la sacrificii toţi angajaţii?

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

17 ore ago