Actualitate

Prefectul care și-a vândut dulceața la spitalele publice în plină pandemie vrea să păcălească hunedorenii

La numai o lună după ce a fost învestit în funcție, Călin Petru Marian a început să vândă dulceață produsă de societatea la care este acționar către două spitale conduse de ma­nageri liberali, în localități cu primari PNL. Este vorba despre Spitalul de Psihiatrie din Zam și Spitalul Oră­șenesc din Hațeg.

Profitabilă

„Grija pentru sănătate” sau „grija pentru borcanele cu marmeladă”.
În vreme ce sistemul sanitar se con­fruntă cu probleme multiple, de la deficitul de personal, lipsa medicamen­telor sau a infrastructurii necesare, unii au câștigat bani frumoși din afacerile cu spitalele din județ. Este și cazul so­cietății Agro Mar Dor SRL la care fostul prefect Călin Petru Marian este ac­ționar.
Călin Petru Marian a devenit prefect al județului Hunedoara în luna oc­tom­brie 2020. La nici o lună după ce s-a instalat în funcție, societatea la care este acționar a început o relație co­mercială extrem de profitabilă cu Spi­talul de Psihiatrie din Zam. De men­ționat că această unitate medicală se află în coordonarea Guvernului, al cărui reprezentant în teritoriu era tocmai prefectul județului.
Astfel, la data de 13 noiembrie 2020, Spitalul (aflat în coordonarea prefec­tului) face prima achiziție de dulceață de la SC Agro Mar Dor SRL, în valoare de 8.200 lei. A urmat încă una, în de­cembrie, în valoare de 9.000 de lei. În perioada 2020-2023, în plină pan­de­mie de Covid-19, Spitalul de Psihiatrie Zam a cumpărat mii de borcane de dul­ceață de la același furnizor în valoare de 111.850 lei, adică aproape 23 de mii de euro. Managerul Spitalului de Psi­hiatrie Zam este Nicușor Eduard Ștefan, finul fostului primar PNL al municipiului Hunedoara, Viorel Arion.

Și Spitalul din Hațeg a poftit la dulceața fostului prefect
În 2021, printre noii clienți ai firmei prefectului de Hunedoara, se numără și Spitalul Orășenesc din Hațeg, unitate medicală care se află în administrarea Primăriei Hațeg, condusă de Adrian Pușcaș (PNL).
Astfel, în perioada 2021-2023, Spi­talul din Hațeg a cumpărat dulceață de la SC Agro Mar Dor SRL în valoare de 74.160 lei, adică aproape 15 mii de euro, prin achiziție directă. Managerul acestei unități medicale este Dana Micloșoni, o apropiată și susținătoare a primarului din Hațeg și a fostului pre­fect Călin Petru Marian.

Bugetarul antreprenor
Deranjat că afacerile sale au fost scoase la iveală, Călin Marian a răbufnit într-o postare pe rețelele de so­cia­li­zare susținând că toată viața sa a fost antreprenor. În realitate, pen­tru ca hunedorenii să nu crea­dă această minciună, vă spunem noi că dom­nul Marian a lucrat toată viața la stat, numit politic în funcții publice, când la direcția agricolă, când la APIA, când la Camera Agricolă, și tot așa, pe unde s-a găsit loc pentru el.
Deci bugetar, nu antre­pre­nor. Afirmația lui Călin Marian nu numai că este o minciună, dar este și o jignire la adresa ade­văraților antreprenori din ju­deț, cei care muncesc pe brânci de dimineață până sea­ra și… nu au șansa să-și vândă producția către ins­ti­tu­țiile publice, așa cum a făcut firma fostului prefect. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

2 zile ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

3 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

3 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

3 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

3 zile ago