Categories: ActualitateFlash

Pompierii au fost păcăliţi de fum

Natalia Bumbac

Ieri, în jurul orelor 11.00, pompierii de la Detaşamentul din Deva au fost alertaţi cu privire la un incendiu care a izbucnit la un apartament situat la etajul şase al unui bloc de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu.

Sosiţi la faţa locului, pompierii au încercat să urce scara blocului pentru a ajunge la locuinţa de unde ieşea fum pe geamul de la bucătărie. Doar că acest lucru nu a fost posibil, deşi erau echipaţi cu măşti cu oxigen, pentru că şi casa scării era inundată cu fum. Astfel, singura soluţie pentru a putea intra în apartament a fost să urce prin exterior, folosindu-se de scara de intervenţie din dotarea autospecialelor. După ce au reuşit să intre în locuinţă, pompierii au constatat că sursa incendiului vine din altă parte.
„Incendiul a fost provocat de către un locatar din bloc care a uitat o lumânare aprinsă într-o boxă situată la etajul patru. În încăperea respectivă erau mai multe obiecte care au luat foc, iar fumul a inundat coloana de aerisire ale cărei guri au fost acoperite de unii proprietari, iar de alţii nu. Locuinţa de la şase nu avea acoperite canalele de aerisire, astfel încât fumul a inundat apartamentul, de unde s-a creat şi confuzia că incendiul s-ar manifesta în locuinţa de la etajul şase”, a explicat căpitanul Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Potrivit aceleiaşi surse, nu au fost înregistrate pagube majore rezultate din incendiu, în boxă fiind doar lucruri vechi. Păgubiţi au fost doar proprietarii al căror apartament a fost inundat cu fum, deoarece pentru a putea pătrunde în interior, pompierii au fost nevoiţi să spargă geamurile de la bucătărie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago