Categories: Actualitate

Pomana pentru regele Cioabă a lăsat-o fără aur

O bătrână de 86 de ani, din municipiul Petroşani, a rămas fără un lănţişor din aur după ce a fost înşelată pin metoda „pomană pentru regele Cioabă”.
Bătrâna habar nu a avut că a fost victima escrocilor, iar înşelăciunea a fost descoperită de rudele ei la cinci luni distanţă de la comiterea faptei. Aceştia au văzut că avea un alt lănţişor la gât şi după ce s-au uitat cu atenţie şi-au dat seama că nu este mai mult decât o tinichea. Aşa au aflat de la femeie cum a rămas fără podoaba de aur şi luni au mers la poliţie pentru a reclama fapta.
„În data de 26.10.2015, în jurul orei 12:00, ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei municipiului Petroşani a fost sesizat de către o petroşăneancă în vârstă de 86 de ani despre faptul că, la data de 31.05.2015,  persoane necunoscute  au înşelat-o, în sensul că i-a luat lănţişorul din aur de la gât şi l-au înlocuit cu un alt lănţişor, din alt metal”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Oamenii legii au aflat că octogenara a fost acostată chiar în centrul oraşului de o femeie şi care, sub pretextul că oferă „pomană pentru regele Cioabă”, i-a cerut să se aplece pentru a-i oferi un lănţişor din aur. Bătrâna a crezut povestea şi abia după ce a ajuns acasă a văzut că bijuteria ei a fost înlocuită cu un alt lănţişor, însă n-a realizat că noua podoabă nu este din aur. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune şi încearcă să-i prindă pe escroci. (M.Gânju)  

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

22 de ore ago

Felicitare Paste

22 de ore ago

Felicitare Paste

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

23 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

23 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

23 de ore ago