Categories: Actualitate

Poluarea în urma incendiului de la Chişcădaga se confirmă!

Oana Mihnea

În urma incendiului puternic de la Chişcădaga a fost necesară recoltarea de probe din aer, pentru a vedea cât de mult a fost afectat mediul din satul Chişcădaga, din cauza fumului degajat în timpul arderii.
Imediat după lichidarea incendiului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara a luat probe din aer, iar rezultatele analizelor nu arată deloc bine. Potrivit informaţiilor furnizate de directorul APM Hunedoara, Georgeta Barabaş, trei indicatori au suferit modificări. Mai precis, din analize reiese că a fost depăşită concentraţia de praf, oxizi de sulf şi oxizi de azot. Acestea nu fac decât să confirme gradul de degradare al aerului şi impactul evenimentului asupra comunităţii. Tocmai de aceea, având în vedere că locuitorii din zona respectivă au avut de suferit din cauza poluării rezultate în urma incendiului, aceştia au dreptul să se adreseze instanţei de judecată, pentru a cere despăgubiri firmei Thermo Recycling, responsabilă de producerea poluării. De asemenea, nu doar aerul a fost afectat, ci şi pârâul Căian din imediata apropiere a fabricii de ciment de la Chişcădaga, dar şi solul unde au ars deşeurile. Toate cele trei elemente ale mediului înconjurător au avut de suferit.
Reamintim că societatea care prepară combustibil alternativ pentru fabrica de ciment Chişcădaga, Thermo Recycling, a fost amendată pentru nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu deţinută şi a primit şi avertisment pentru că nu a respectat prevederile privind calitatea aerului înconjurător. Mai mult, trebuie să respecte anumite obligaţii impuse de Garda de Mediu Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nu va e rusine?! Toata lumea stie ca Barabasa mănâncă din acelasi blid cu Bobora...Oare autoritatile nu se pot sesiza ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

19 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

19 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

19 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

19 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

19 ore ago