Categories: ActualitateFlash

În urma incendiului puternic de la Chişcădaga, Firma Thermo Recycling a fost amendată

Oana Mihnea

Incendiul puternic izbucnit zilele trecute la o hală aparţinând firmei Thermo Recycling, situată în incinta fabricii de ciment de la Chişcădaga, se lasă cu urmări. Firma, profilată pe arderea şi reciclarea deşeurilor, a fost sancţionată.

Au ars 80 de tone de deşeuri
La solicitarea cotidianului nostru, Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean Hunedoara ne-a transmis care au fost concluziile comisarilor după evaluarea în teren. „În incendiu au ars circa 80 de tone de deşeuri de diferite tipuri (textile, piele, material plastic, hârtie, burete şi cauciuc), deşeuri care reprezentau materia primă folosită de societate în activitatea desfăşurată. Incendiul a cuprins deşeurile aflate pe platforma acoperită şi cea neacoperită, dar şi instalaţiile din hala de producţie“, se precizează în răspunsul GNM-CJ Hunedoara. Din cauza faptului că a fost degajat foarte mult fum în timpul arderii, calitatea aerului a fost extrem de afectată. Din acest motiv, Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara a recoltat probe din aer, însă rezultatele analizelor nu sunt încă finalizate.

Societatea, bună de plată
Societatea care prepară combustibil alternativ pentru fabrica de ciment Chişcădaga a fost amendată pentru nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu deţinută. Totodată, a primit şi avertisment pentru că nu a respectat prevederile privind calitatea aerului înconjurător. Însă, problemele nu se termină aici, deoarece Garda de Mediu a impus mai multe măsuri pentru societate, care trebuie respectate. Şi anume, firma Thermo Recycling are obligaţia să transmită GNM-CJ Hunedoara o copie a raportului final de intervenţie al ISU Hunedoara, autorizaţia de mediu va fi revizuită pentru modul de depozitare a materiei prime pe amplasament, deşeurile care nu mai pot fi utilizate în urma incendiului trebuie predate la societăţi specializate şi autorizate în acest sens, cu păstrarea dovezilor. Mai mult decât atât, trebuie să notifice Primăriei Şoimuş despre eventualul disconfort creat atunci când elimină deşeurile din instalaţii şi să igienizeze platformele afectate, fără să polueze pârâul Căian, lucru pe care trebuie să îl facă tot timpul de acum înainte. La final, firma este obligată să informeze în scris GNM-CJ Hunedoara despre modul cum a dus la îndeplinire sarcinile.
Potrivit inspectorului şef al ISU Hunedoara, locotenent colonelul Viorel Demean, raportul întocmit de comisia specializată formată din cadre ISU care s-a deplasat la faţa locului, a stabilit drept cauză probabilă a incendiului autoaprinderea.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Deci....societatea este amendata,banii se duc la stat, iar cetateanii afectati de fumul plin de noxe sufla-n buze.Ce tare!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago