CEH a rămas fără director general şi nimeni nu se mai încumetă să accepte postul. Petre Nica: CEH este pe un drum către moarte!

Maximilian Gânju

Liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au confirmat că demisia directorului general, Constantin Jujan, a fost înregistrată de ministrul Energiei. Mai grav este că nimeni nu-şi mai doreşte postul în condiţiile în care Complexul este pe marginea prăpastiei.
Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, organismul reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că în ciuda promisiunilor politicienilor şi guvernanţilor cum că va fi salvată compania, astăzi, Complexul Energetic Hunedoara este „pe un drum către moarte”.
„Tot răul care s-a făcut în Valea Jiului a fost generat de clasa politică, indiferent de culoarea avută, însă mai mult, în ultimii doi ani s-a simţit, profund, amprenta politicului. CEH se află într-o stare de insolvenţă nedeclarată şi specialiştii, care cu greu au preluat CEH, au fost puşi în situaţia de a-şi da demisia. Ieri, (n.r. marţi) am asistat şi la demisia directorului general Constantin Jujan, demisie care a fost înregistrată astăzi de ministrul Andrei Gerea. (…) Am încercat să atragem atenţia celor care au guvernat România, că modul în care se conduce Complexul Energetic Hunedoara nu va duce la altceva decât la ceea ce se întâmplă astăzi. Cel mai grav lucru îl reprezintă faptul că nu-şi mai doreşte nimeni să ia frâiele CEH, lăsat să meargă pe un drum către moarte cu bunăvoinţa politicienilor şi guvernanţilor”, a declarat Nica.
Acesta l-a acuzat pe deputatul PSD din Lupeni, Cristian Resmeriţă, de trafic de influenţă. „Închiderea mineritului din Valea Jiului nu a fost semnată printr-un protocol în 28 mai 2015, cum afirmă unii, ci a fost semnată în anul 2012, când prin traficul de influenţă pe care l-a făcut deputatul Cristian Resmeriţă la nivelul Ministerului Economiei, l-a numit în fruntea mineritului pe Nicolae Drăgoi, omul de casă al PSD, care timp de doi ani nu a făcut decât să îngroape Complexul”, a susţinut Petre Nica. Liderul Sindicatului Muntele a atras atenţia că în condiţiile în care CEH-ul nu primeşte ajutorul promis de Guvern, în cel mult două luni activitatea se încheie, pentru că nu mai sunt fonduri de salarii şi pentru plata serviciilor şi a furnizorilor. Dacă ajutorul va veni în următoarele zile, pentru minerit va avea tot un efect negativ, pentru că CEH-ul va fi obligat să-şi separe energia de minerit, iar minele se vor închide până în anul 2018, conform înţelegerii cu Comisia Europeană privind subvenţia pentru cărbune.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cel mai bun director la ce ? A fost doar un lingau si stia cand a fost pus director ca nu va putea face nimic.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago