Actualitate

Polițistul corupt din Petroșani va fi judecat

Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate instanței Tribunalului Hunedoara în privința acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat de polițistul din Petroșani cu DIICOT. Instanța de fond a apreciat că pedeapsa la care s-a ajuns în urca acordului este prea mică în raport cu gravitatea faptelor.
Ofițerul din cadrul Poliției Petroșani rămâne în continuare în arest la do­miciliu au mai decis magistrații Curții de Apel Alba Iulia. ”Având în vedere perioada lungă de circa 4-5 ani, pe care s-au desfășurat presupusele acti­vități ilicite, precum şi numărul mare de acte materiale- 41 acte ma­teriale, instanța apreciază că atât pe­deapsa, cât şi modalitatea de in­di­vi­dualizare sunt prea blânde. Este ade­vă­rat că inculpatul este o persoană bine integrată social, nu are ante­ce­dente, însă aceasta este urmarea exercitării funcției publice în virtutea căreia se presupune că a săvârșit in­fracțiunile de luare de mită şi di­vul­ga­rea informațiilor ce constituie secret de serviciu – aceea de lucrător în po­liţie, într-o structură deosebit de im­portantă din punct de vedere al în­făptuirii justiției – Serviciul de Inves­ti­ga­ții Criminale, astfel că nu se poate, cu atât mai mult, aplica pedeapsa mi­nimă. Totodată, se are în vedere le­gă­tura scopul săvârșirii presupuselor in­fracțiuni, de a îngreuna constatarea unor alte infracțiuni presupus a fi co­mise în cadrul unui grup infracțional or­ganizat, caracterul de continuitate şi periodicitate al faptelor – se pre­su­pu­ne că inculpatul încasa lunar o anu­mită suma de bani, ca o taxă de pro­tec­ție”, se precizează în soluția Tribu­na­lului Hunedoara. Atât procurorul DIICOT cât și polițistul au atacat aceas­tă soluție la Alba, dar apelul lor a fost nefondat după cum au hotărât magistrații, so­luția fiind definitivă. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Cum se descurcă constructorii cu creșterea prețurilor la materiale

Deficitul de personal calificat în domeniu și creșterea prețurilor la resursele energetice sunt cele mai…

14 minute ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

o zi ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

o zi ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

o zi ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

o zi ago