Categories: EvenimentFlash

Poliţiştii locali din Deva, acuzaţi de discriminare

Natalia Bumbac

Ieri, un cetăţean din Orăştie a contactat redacţia ziarului nostru, pentru a ne comunica despre o nedreptate care i s-a făcut, după părerea sa. Nicolae Stoica spune că a fost amendat de către agenţii de la Poliţia Locală Deva, pentru că a parcat autoturismul într-un loc interzis. Nu acest lucru l-a revoltat, spune bărbatul, ci tratamentul discriminatoriu pe care-l practică poliţiştii locali. Asta, pentru că, susţine Stoica, în zona respectivă mai erau şi alte maşini parcate în locuri interzise, dar amendă, a primit doar el şi un alt şofer. Cei doi aveau maşinile parcate în faţa tarabelor de legume din strada I. L. Caragiale.

„Dintre toţi, doar eu am fost amendat”
Nicolae Stoica spune că a mers la piaţa en-gros din spatele Unităţii de Pompieri, să-şi cumpere legume. Maşina a parcat-o în apropierea pieţei, pe strada I.L. Caragiale, deoarece nu avea loc în altă parte. Când s-a întors cu sacii de ardei şi gogoşari, lângă maşină îl aştepta un echipaj de poliţişti. Aceştia i-au comunicat că a parcat într-un loc interzis şi că îi vor amenda pentru asta. Lucru care s-a şi întâmplat, poliţiştii întocmind un proces verbal în care Nicolae Stoica a fost amendat cu suma de 180 de lei pentru parcare neregulamentară. Nemulţumirea hunedoreanului nu a pornit de la faptul că a fost amendat, deoarece recunoaşte că a parcat într-un loc interzis. Însă omul a văzut că în acelaşi loc erau parcate alte zeci de maşini, dar care nu au atras atenţia poliţiştilor. „De ce se face discriminare? De ce am fost amendat doar eu? În zonă mai erau şi alte maşini parcate ilegal, dar asta nu i-a interesat pe agenţii respectivi. L-am întrebat pe poliţistul care m-a amendat de ce nu ia măsuri şi în celelalte cazuri. Şi mi-a răspuns că nu este problema mea pe cine amendează ei. Aş vrea să ştiu de ce nu suntem trataţi toţi în mod egal? Dacă legea este încălcată, atunci să plătească toţi, nu doar unii, aşa cum a fost cazul meu”, a subliniat Nicolae Stoica.

Poliţiştii neagă afirmaţiile hunedoreanului
Contactat de către redacţia MESAGERUL HUNEDOREAN, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva, Teodor Bălan, a dezminţit cele afirmate de Stoica. „Din punct de vedere instituţional, acuzaţiile domnului Stoica sunt nefondate, deoarece poliţiştii s-au deplasat la faţa locului în urma unei sesizări telefonice venite de la cetăţenii din zonă, aceştia aplicând sancţiunea contravenţională tuturor celor care au săvârşit abaterile respective în zona lor de competenţă. Printre care s-a enumerat şi domnul Stoica. În toată zona respectivă unde au fost încălcate regulile de circulaţie, respectivii deţinători de autoturisme au fost sancţionaţi contravenţional conform legii.”
Referitor la atitudinea agentului de poliţie acuzat de cetăţeanul din Orăştie că ar fi afirmat că e problema lor pe cine amendează, Teodor Bălan a mai adăugat: „fiecare cetăţean al acestei ţări poate să afirme ce doreşte într-un anume moment. Motiv pentru care îi recomand în situaţia dată domnului Stoica să se adreseze organelor abilitate cu plângere sau să solicite anularea procesului verbal de contravenţie în instanţă”.
Totuşi, cerându-i să ne informeze care este numărul amenzilor şi altor sancţiuni date ieri, 26 august,a.c. de agenţii de la Poliţia Locală pe strada cu pricina, pentru încălcarea regulilor de circulaţie, reprezentantul serviciului respectiv ne-a îndrumat să depunem cerere scrisă, iar răspunsul îl vom primi între 10 şi 30 de zile (!?).

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Eu unul tind sa cred spusele domnului din Orastie. Am deasemenea impresia ca angajatii serviciului de politie locala din Deva zunt angajati pe principiul "carte multa nu se cere....." deoarece la orice explicatie ceruta pentru motivarea actiunilor lor au pe post de raspuns "Nu e treaba ta!" sau "Pentru ca asa vreau eu!" .As dori sa aflu si eu ce pregatire au acesti agenti si mai ales ce pregatire au cei de la asa zisa politie comunitara rutiera,alias ridicatorii de masini.

  • Pe principiul " sa moara si capra vecinului", dl din Oratie incalcă legea şi aşteaptă ca mai apoi să fie felicitat, eventual premiat. Să-şi vada de maşina şi gogoşarii lui, că pe mine dacă mă prind poliţiştii că am parcat greşit, mă amendează fără drept de apel.Pentru el de ce să fie altfel. Scuza că nu a găsit loc de parcare, nu este una serioasă. In altă ţară ar fi făcut la fel? Nu prea cred...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

23 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

23 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

23 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

23 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

23 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

23 de ore ago