Categories: ActualitateFlash

Poliţiştii hunedoreni şi-au făcut bilanţul

Sorina Popa

Poliţiştii hunedoreni şi-au făcut bilanţul activităţii pe anul trecut. Şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, comisarul şef Liviu Dumitru, a declarat, la prezentarea bilanţului, că este mulţumit de cum au lucrat salariaţii săi.
„A fost un an greu pentru Poliţia hunedoreană, dar oamenii şi-au făcut datoria. Suntem mulţumiţi de munca poliţiştilor hunedoreni. Vom continua să ne perfecţionăm activitatea în anul 2013. Avem poliţişti nou încadraţi, pe care noi îi vom pregăti în aşa fel, încât să fie un sprijin pentru cetăţeni şi Poliţie”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru.

Locul al treilea pe ţară
Potrivit bilanţului, IPJ Hunedoara se situează pe locul al treilea pe ţară, în ceea ce priveşte numărul persoanelor împotriva cărora s-a dispus începerea urmăririi penale, 1.280 la 100.000 de locuitori. În 2012, au fost sesizate 17.304 infracţiuni, dintre care 13.885 în mediul urban şi 3.039 în mediul rural, înregistrându-se o creştere cu 2 la sută a infracţiunilor faţă de 2011. Poliţiştii din judeţ au soluţionat, în anul precedent, 7.955 de infracţiuni, dintre care 1.546 au fost de natură economico-financiară, peste 4.000 de natură judiciară şi aproape 2.300 de altă natură, 891 fiind descoperite în flagrant. Cei mai harnici la acest capitol au fost lucrătorii de la Poliţia municipiului Hunedoara, cu 1.466 de dosare rezolvate, apoi cei de la Deva, cu 1.030 infracţiuni soluţionate, urmaţi la mică distanţă, de cei de la Poliţia municipiului Petroşani, cu 1.016 de cazuri soluţionate. În perioada analizată, au fost cercetate 5.905 persoane, dintre acestea, 1.185 pentru infracţiuni economico-financiare, 2.923 pentru cele de natură judiciară şi 1.797 pentru infracţiuni de altă natură.

Infrastructură aproape la fel, maşini mai multe
În ceea ce priveşte dinamica accidentelor grave produse pe drumurile naţionale din judeţ, s-a constatat că acestea reprezintă 42,30 la sută din totalul accidentelor înregistrate pe toate arterele de circulaţie rutieră ale judeţului. Cele mai multe evenimente rutiere grave s-au înregistrat pe DN 7. Pe de altă parte, dacă în anul 2009, în judeţ, erau înmatriculate 105.066 vehicule, la finele anului 2012, numărul acestora a ajuns la 118.561 vehicule. Asta, în condiţiile în care infrastructura judeţului s-a îmbunătăţit în perioada respectivă doar cu tronsonul de autostradă Deva-Simeria.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • felicitari politistilor hunedoreni.cu stima vasile bucuci vicepresedinte snppc hunedoara.

  • Felicitari tuturor politistilor!Nu este deloc usor sa fi politist in ziua de azi,la cate se intampla,zilnic.Si spun asta in calitate de sotie e politist.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Tupeu de nei­ma­gi­nat pentru un purtător de lămpaş. Obişnuit ani de zile cu ciordelile şi…

2 ore ago

Bulina albă

Bogdan Mihăilă, tânăr pasionat de saxofon Pentru că a obținut trofeul ”Lira cu briliante” la…

2 ore ago

Bulina neagră

Mihai B., recidivist Pentru că a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea după ce…

2 ore ago

Tânăr jefuit de o damă de companie

Bărbatul din municipiul Vulcan a petrecut într-un bar din localitate, iar spre miezul nopții și-a…

2 ore ago

Curtea de Apel Alba Iulia decide în dosarul polițistului prins cu mită

Ofițerul din cadrul Poliției Petroșani rămâne în arest la domiciliu au decis magistrații Curții de…

2 ore ago