Categories: Actualitate

Poliţiştii hunedoreni la ora bilanţului

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Huneodara a prezentat vineri, 26 ianuarie, bilanţul activităţii pe anul 2017, un an plin de provocări şi cu multe dificultăţi, atât pentru poliţiştii hunedoreni, cât şi pentru colegii lor din ţară. La eveniment au participat prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Daniel Andronache şi comisarul şef Antonio-Iacob Ciobanu, directorul Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române.
Îşi fac datoria permanent
Reprezentanţii instituţiilor judeţene au vorbit despre colaborarea foarte bună pe care au avut-o cu IPJ Hunedoara, felicitându-i pe poliţiştii hunedoreni pentru modul în care şi-au dus la bun sfârşit misiunile. Oaspetele de la Bucureşti, comisarul şef Antonio-Iacob Ciobanu, a mai spus că momentul bilanţului nu trebuie să fie doar despre rezultatele pozitive, ci şi o analiză aspectelor mai puţin bune, care trebuie corectate. La rândul său, şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Ovidiu Bîrlea, a spus că principalul obiectiv pe 2018 va fi creşterea calităţii serviciilor poliţieneşti, ceea ce va duce la un respect crescut din partea oamenilor faţă de poliţişti.
„Poliţia este o interfaţă în relaţia dintre comunitate şi stat. Este o relaţie care se construieşte greu şi care presupune respect reciproc, al nostru pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi al cetăţenilor pentru lege. Obiectivul nostru major în anul care urmează este creşterea calităţii serviciului poliţienesc. Fapt care cu siguranţă va duce şi la crearea unui cadru corect şi de respect în comunitate. Siguranţa cetăţenilor, protejarea patrimoniului, destructurarea grupărilor infracţionale şi celelalte activităţi specifice Poliţiei vor fi permanent în atenţia noastră. Vreau pe această cale să asigur locuitorii judeţului Hunedoara că poliţiştii hunedoreni îşi fac datoria permanent”, a declarat comisarul şef Ovidiu Bîrlea, şeful IPJ Hunedoara.
Aproape 600 de obiecte de patrimoniu recuperate
În ceea ce priveşte activităţile poliţiştilor hunedoreni în 2017, de remarcat sunt cele din domeniul protejării Patrimoniului Cultural Naţional. Poliţiştii din cadrul compartimentului de profil au recuperat 589 de bunuri arheologice, respectiv şase monede antice romane si greceşti, 550 de fragmente şi vase ceramice de perioadă romană, 32 de coloane din marmură din epoca romană şi un vas de bronz elenistic, de utilitate dacică, precum şi alte patru monede dacice aflate în urmărire internaţională, toate fiind estimativ evaluate la peste 50.000 de euro.
Descoperite în flagrant 669 de infracţiuni
Întrucât prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale reprezintă o prioritate pentru poliţiştii hunedoreni, aceştia au desfăşurat, în 2017, 68 de razii, şi peste 20.000 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost descoperite, în flagrant delict, 669 de infracţiuni. De asemenea, poliţiştii hunedoreni au intervenit la peste 12.400 de solicitări primite de la cetăţeni prin Numărul Unic de Urgenţă 112, în peste 90 la sută dintre cazuri, intervenţia realizându-se în mai puţin de 10 minute.
Poliţiştii hunedoreni au desfăşurat activităţi pentru promovarea siguranţei traficului rutier, mai ales în rândul tinerilor. În plus, au organizat, anul trecut, 1.537 de acţiuni, în urma cărora au aplicat 42.232 de sancţiuni contravenţionale, au constatat 1.014 infracţiuni, au reţinut 2.033 de permise de conducere şi au retras 1.015 certificate de înmatriculare. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

9 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

9 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

9 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

9 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

9 ore ago