Florin Oancea, victorie categorică la alegerile pentru şefia PNL Deva

Sorina Popa

Aşa cum era de aşteptat, primarul Devei, Florin Oancea (foto), a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Deva, alegeri organizate sâmbătă, 27 ianuarie 2018. Cu 85 de voturi, din 95 de participanţi, Oancea este liderul liberalilor deveni de acum, fără interimate. Contracandidatul său, Mirel Oltean, a obţinut doar opt voturi.

„Am fost uniţi”
Să îi determinăm pe ceilalţi liberali, pe cetăţenii care au o gândire liberală să se implice în viaţa partidului nostru. Sunt membru în PNL din 1998, este primul partid în care m-am înscris. Am pornit de la o mână de oameni, atunci. Între 2012 şi 2017, ştiţi cu toţii motivele, am făcut o pauză din PNL. Mi-am dat seama că, a lucra într-o echipă este mult mai important decât să fii un lup singuratic. Am o foarte mare responsabilitate, ca primar, ca lider al PNL Deva. Efortul meu pentru câştigarea Primăriei Deva nu a fost unul mare. A fost şi o bătălie subterană. Tiberiu Balint a reuşit să-i convingă pe cei de la Bucureşti că eu sunt opţiunea cea mai bună pentru ca PNL să câştige Primăria Deva. Am fost uniţi şi am reuşit să atragem alături de noi şi alte formaţiuni politice. Vreau ca data de 5 noiembrie 2017 (n.r. data câştigării alegerilor la Primăria Deva) să reprezinte data relansării PNL în Deva şi în judeţ. M-am gândit dacă pot împărţi politica cu administraţie? Faptul că sunt primarul municipiului Deva poate fi un avantaj pentru PNL, dar şi un dezavantaj”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Balint: O bombă stă să explodeze în Primăria Deva
Florin Oancea i-a mulţumit, din nou, lui Tiberiu Balint pentru susţinere şi ajutor. Balint, care a condus şi el PNL Deva, a făcut o declaraţie extem de importantă, care să-i determine pe colegii liberali să înţeleagă ce se întâmplă acum la Primăria Deva, cu scandalul în care este implicat şi viceprimarul Răzvan Mareş.
„Nu noi am fost cei care am apelat, disperaţi, cum spune Răzvan Mareş, pentru o alianţă între PNL şi PSRO. Mareş şi-a făcut un calcul, după ce Florin a câştigat primăria. El s-a gândit că va conduce primăria în continuare şi va avea un primar doar aşa, cu o eşarfă pe el, care să ţină doar cuvântări. Faptul că nu i-a convenit noua situaţie, că primarul conduce, nu un viceprimar, s-a dovedit apoi. Mareş a avut o întâlnire în 29 decembrie 2017 cu Ovidiu Moş, cu scopul de formare a unei noi majorităţi în CL Deva, majoritate care să fie ostilă primarului. Ca urmare, am convocat o discuţie cu Răzvan Mareş, dar el nu a acceptat faptul că nu are un comportament normal, apoi a încercat să îl şantajeze pe primar. Însă, Florin Oancea nu a răspuns şantajului. Florin a moştenit o configuraţie a CL cu care trebuie să lucreze până în 2020, dar asta nu înseamnă că trebuie să devină prizonierul consiliului. Lupta pentru o majoritate în CL nu e necesară, ci lupta pentru idealurile noastre. Trebuie să mergem înainte şi să propunem reformele PNL. Florin a avut şi sarcina de devoalare a unei alianţe, cea dintre PSRO şi PSD, alianţă care nu mai există. Ei au vrut doar să promoveze nişte persoane, nu să îşi ţină promisiunile. În momentul în care au început controalele la Primăria Deva acest lucru a fost considerat ca unul ostil. Nu este un act ostil, ci un act pe care primarul este normal să-l facă la preluarea unui mandat. Aveam multe semnale privind activitatea unor servicii din primărie încă din precampanie. Situaţia este mult mai dramatică pe cât pare. De aceea, cred că trebuie continuată verificarea tuturor serviciilor din primărie. O bombă stă să explodeze la primărie. Toată primăria este într-un haos total, din cauza neprofesionalizării, a angajărilor repetate”, le-a spus, sâmbătă, Tiberiu Balint, celor prezenţi la alegerea liderului PNL Deva.

Fără oportunişti
„A început sabotajul la primar. Cei de la Poliţia locală stau în fiecare dimineaţă în faţă la Colegiul Regina Maria, cu mâinile încrucişate, în loc să încerce să fluidizeze circulaţia. Mulţi funcţionari din primărie se plâng că sunt abuzaţi de cetăţeni. După ani în care cetăţenii nu au avut respectul funcţionarilor, acum devenii se descătuşează. Principala bătălie, şi pentru Florin este una politică, va fi ca funcţionarii să lucreze într-adevăr pentru cetăţeni, şi aceştia să se simtă respectaţi. M-am temut că în jurul lui Florin vor roi oportuniştii, dar nu este aşa. Cred că acesta este unul dintre atuurile lui Florin, că de două luni de când e primar nu a permis să se formeze un cocon de oportunişti, de yes-mani. Suntem astăzi aici cei care am muncit în campanie cel mai mult”, a adăugat Tiberiu Balint.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago