Categories: Actualitate

Poliţiştii hunedoreni au ajutat la elucidarea unui omor în Serbia

Relaţiile lucrătorilor din cadrul IPJ Hunedoara cu colegii din alte ţări au decurs extrem de bine anul trecut, dovadă şi munca depusă împreună cu poliţişti din diverse state ale lumii. Potrivit bilanţului efectuat, în anul 2012, s-a îmbunătăţit timpul de răspuns, precum şi calitatea informaţiilor prin INTERPOL, EUROPOL şi PUNCTUL NAŢIONAL FOCAL.

Arestaţi care vor fi predaţi autorităţilor din alte state

Astfel, anul trecut, au fost arestate pe teritoriul altor state şi predate către România 41 de persoane, în baza mandatelor de urmărire internaţională şi europene de arestare, alte 14 persoane fiind în prezent arestate în vederea predării. De asemenea, au fost localizate în judeţul nostru, 24 de persoane urmărite de autorităţile judiciare din alte state pentru infracţiuni de furt, tâlhărie, înşelăciune, proxenetism, trafic de minori, acestea fiind arestate în vederea extrădării.

Ofiţer hunedorean, în Serbia, pentru completarea cercetărilor

De asemenea, pe baza informaţiilor transmise de IPJ Hunedoara autorităţilor din Serbia, a fost identificat autorul unui omor comis în scop de jaf în octombrie 1999, asupra unui cetăţean sârb, în locuinţa acestuia din localitatea Banatsko Novo Selo. Dosarul a fost preluat pe canalele oficiale de cooperare internaţională de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, un ofiţer din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu procurorul de caz, participând în Serbia la mai multe activităţi procedurale pentru completarea cercetărilor. Acestea au fost finalizate în decembrie 2012, prin trimiterea în judecată a autorului. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

7 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

7 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

7 ore ago

Au furat la greu, iar acum plătesc! Percheziţii și suspecți reținuți!

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, fiind acuzaţi de…

7 ore ago

Escrocheria „Călugărița” face ravagii în conturile românilor. Infractorii au găsit o nouă metodă de a obține venituri consistente

Inventivitatea infractorilor pare să nu cunoască limite, aceștia punând mereu la cale noi metode prin…

7 ore ago