Categories: Actualitate

Poliţiştii hunedoreni au primit maşini noi

Ieri, 29 iulie 2020, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a participat la pre­zentarea noilor achiziţii de echi­pament, ar­mament şi muniţie, care vor intra în dota­rea poli­ţiştilor.
„Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viaţa şi bunurile cetă­ţenilor. Preţul de achiziţie a unui pistol este de apro­xi­mativ 1.900 de lei cu TVA şi este unul foarte bun, mult sub preţul pieţei, pistoa­lele fiind cumpărate direct de la produ­că­tori, iar linia de fabricaţie este în curs de instalare la Romarm, deci în România”, a spus ministrul Vela.
Poliţiştii au primit, astfel, primele 100 de pistoale de calibru 9x19mm, marca Be­retta. Cele 25.000 de pistoale achiziţio­nate urmează să fie distribuite până la finalul lunii august angajaţilor din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii arma­mentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pis­toale Beretta.
De asemenea, au fost recepţionate auto­speciale noi, urmând ca, până la fina­lul anului, să se ajungă la peste 6.000 de auto­speciale care vor fi distribuite struc­turilor din cadrul Poliţiei Române. Şi alte echipamente şi mijloace tehnice pentru protecţia pol­i­ţiştilor, precum căşti de protecţie cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonţ, maieuri de protecţie, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea poliţiş­tilor. La IPJ Hunedoara au ajuns ieri 19 auto­speciale (prima tranşă), care au fost re­partizate structurilor operative, de la Ordine Publică şi Poliţia Rutieră. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

4 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

21 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

21 de ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

21 de ore ago