Categories: EvenimentFlash

Poliţiştii din Brad au prins o grupare internaţională de escroci

Natalia Bumbac

În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii din Brad au identificat o grupare de 30 de persoane, suspecte de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune. Acţiunea s-a petrecut într-o parcare din faţa unei pensiuni din municipiul Brad, unde suspecţii aveau parcate rulotele şi automobilele, pentru a face un repaus. În urma identificării lor, au fost conduşi la Poliţia municipiului Brad, de unde au fost predaţi colegilor de la IPJ Dâmboviţa. Din grupul respectiv, 16 persoane au fost duse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Infractori de patru naţionalităţi
Purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent de poliţie Adelina Torcică, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că este vorba despre o grupare care săvârşea infracţiuni de înşelăciune. Membrii grupării sunt de cetăţenie română, irlandeză, cehă şi poloneză. Faptele au fost săvârşite în mai multe state din Uniunea Europeană. Membrii grupării se deplasau la sediile unor firme, unde prezentau oferte avantajoase de lucrări de asfaltare. După ce agenţii economici le achitau sumele de bani cerute, ei plecau fără a mai face nimic, sub pretextul că au nevoie de materie primă. Doi dintre aceştia, de cetăţenie irlandeză, unul dintre ei cu domiciliul în Marea Britanie, aveau mandate europene de arestare emise de către autorităţile judiciare din Franţa, pentru comiterea infracţiunilor de natură informatică. Suspecţii cu cetăţenie română sunt originari din judeţe din vestul ţării, unii dintre ei fiind din judeţul Bihor. Este posibil ca din gruparea internaţională de escroci să facă parte şi cetăţeni din judeţul Hunedoara.
Succesul acestei operaţiuni de identificare şi prindere a suspecţilor se datorează colaborării dintre poliţiştii hunedoreni, bihoreni şi dâmboviţeni.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago