Politicienii fac lobby pentru Complexul Energetic Hunedoara

  Maximilian Gânju

Sindicatele miniere din Valea Jiului insistă ca, odată devenit funcţional, Complexul Energetic Hunedoara (CEH) să fie administrat din Valea Jiului, mai precis de la Petroşani. Demersului lor s-au alăturat şi politicienii din colegiile din zonă, care îi cer ministrului Economiei să considere solicitarea întemeiată dat fiind faptul că două entităţi incluse în complex sunt din Vale.

„Având în vedere că urmează să fie promovată Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Complexului Energetic Hunedoara, va rog să sprijiniţi stabilirea sediului acestuia la Petroşani, localitate în care se află acum şi sediul Companiei Naţionale a Huilei. Această decizie – la îndemâna Guvernului – este de fapt o necesitate economică pentru zona Văii Jiului şi totodată una de echilibrare managerială a acestui proiect energetic. Este important de luat în calcul că 5600 dintre angajaţii Complexului Energetic Hunedoara îşi vor desfăşura activitatea în Valea Jiului. Alţi 1400 de angajaţi ai CEH vor lucra, în afara Văii Jiului, la Mintia. Stabilirea sediului Complexului Energetic Hunedoara în Petroşani reprezintă o decizie politică şi profesională corectă având în vedere, prioritar, complexitatea procesului tehnologic de exploatare a huilei şi implementarea programului investiţional pe componenta de mediu la Electrocentrale Paroşeni. (…) O altă componentă extrem de importantă pentru Complexul Energetic Hunedoara este cea de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrătorii din subteran, activitate ce presupune control imediat şi decizii prompte din partea factorilor de conducere pentru fiecare dintre cele patru exploatări miniere”, i-a cerut deputatul PDL din Valea Jiului, Monica Iacob Ridzi, printr-o scrisoare deschisă, ministrului Economiei.
La finele săptămânii trecute, deputatul PSD Cristian Resmeriţă a invitat toţi factorii de decizie din cadrul entităţilor care vor face parte din CEH, să participe în Valea Jiului, la Vulcan, la o întâlnire de lucru. În urma şedinţei s-a luat o decizie politică pentru stabilirea în Valea Jiului a sediului complexului. Decizia a fost aprobată inclusiv de directorul general al Termocentralei Mintia, Costel Alic, prezent la întrunire, a anunţat directorul Companiei Huilei, Nicolae Drăgoi. Din CE Hunedoara urmează să facă parte patru mine care se vor desprinde de actuala CNH Petroşani, termocentralele Paroşeni şi Mintia.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago