PNL lucrează la bugetul de stat pentru 2010

Nicolle Ebner

PNL elaborează propriul proiect de buget de stat pe 2010, structurat pe măsuri de stopare a declinului economic, măsuri prevăzute şi în programul de guvernare al PNL. La elaborarea acestuia lucrează mai mulţi specialişti liberali, coordonaţi de o comisie de elaborare, din care face parte şi parlamentarul hunedorean Dan Radu Ruşanu (foto), chestor al Senatului.

Descentralizare şi autonomie locală
Potrivit senatorului Dan Radu Ruşanu, liberalii îşi doresc un buget care să stopeze declinul economic şi să relanseze economia, prin atragerea de investiţii, lucru care va duce la crearea de locuri de muncă şi implicit, la o creştere economică în 2010. „PNL nu este de acord cu decuplarea punctului de pensie  de salariul mediu, iar în acest sens, va susţine existenţa unei legi a pensiilor, în care să nu mai existe privilegiaţi ai sistemului, iar punctul de pensie să fie în directă legătură cu salariul mediu pe economie”, a declarat Dan Radu Ruşanu, conferenţiar universitar, fost secretar de stat la ministerul Finanţelor. În ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor, liberalii sunt de principiul că deciziile  aparţin administraţiilor locale. De aceea, statul trebuie să transfere cât mai multe din atribuţiile sale, către administraţiile locale şi către societatea civilă. Senatorul hunedorean afirmă că PNL nu este de acord ca educaţia, sănătatea şi cercetarea să fie tratate ca nişte “cenuşărese” şi consideră că legea salarizării, elaborată de actualul guvern, seamănă cu cea din perioada comunistă, liberalii nefiind de acord cu impozitul forfetar.
Senatorul a precizat că la câteva capitole, printre care şi sănătatea, PNL intenţionează să susţină aceleaşi măsuri pe care le-a aplicat şi în timpul Guvernului Tăriceanu. În altă ordine de idei, liberalii, ca şi UDMR, consideră că nu este nici o grabă ca bugetul pe 2010, construit după tiparele lui Boc şi Băsescu, să fie adoptat până în 10 decembrie, considerând că este mai bine ca acesta să fie prezentat Parlamentului, de guvernul legitim creat după alegerile prezidenţiale.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Rusanuleeee!!!! Ce stii TU mai baiatule de cum se intocmeste un buget ? IN AFARA de BUGETUL ala care iti intra tie in BUZUNARE!!!
    BAi mafiotule!!!

  • Pt. finantistul!
    Mai loaza, la buget a lucrat un colectiv de specialisti si de la noi (cei doi Mircia specialisti de la Minvest si de la drumuri judetene)

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

18 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

18 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

18 ore ago