PNL voteazã şi Guvernul şi bugetul pe 2010

  Nicolle Ebner

 PNL va vota şi noul guvern şi bugetul propus de acesta pentru anul 2010, declară senatorul hunedorean Dan Radu Ruşanu, chestorul Senatului României. Însă, liberalii nu cred în bunele intenţii ale PDL de a guverna alături de ei.

„Vor să spele imaginea negativă a Guvernului Boc”
„Categoric, PDL doreşte să ia PNL la guvernare, pentru a spăla imaginea negativă a Guvernului Boc pe plan internaţional, şi pentru a putea împărţi ponoasele situaţiei  dezastruoase în care a ajuns economia românească, după un an de guvernare Boc. În plus, trebuie aplicate, de la 1 ianuarie 2010, măsurile nepopulare stabilite de Guvernul Boc, încă din acest an, dar pe care nu a avut curajul să le pună în practică, în schimb, ne cheamă pe noi, PNL, să fim părtaşi la ele”, a declarat senatorul liberal, Dan Radu Ruşanu. Potrivit acestuia, măsurile care trebuie aplicate începând cu prima lună a anului viitor vizează reducerea pensiilor peste un anumit cuantum; reducerea cu peste 135.000 a numărului de bugetari, în primele trei luni ale anului 2010, urmând ca procentul să se majoreze până la sfârşitul anului; aplicarea noii legi a salarizării, care va însemna reducerea salariilor şi a sporurilor bugetarilor din administraţia centrală şi locală; majorarea cotei TVA de la 19, la 21-22 la sută.

Independenţii – oastea de strânsură a PDL
Referitor la dezertările din partid, Ruşanu spune că nu vor afecta PNL, dar ele reflectă ineficienţa votului uninominal. „Pleacă toţi fripturiştii şi oportuniştii, care sunt învăţaţi să stea într-un partid numai dacă este la putere, iar PDL, cu grupul independenţilor din Parlament, nu obţine altceva, decât o oaste de strânsură. Plecările din partide sunt rezultatul aşa-zisului vot uninominal, când nu ştii cine iese la jocul hazardului iar partidul nu are nici un cuvânt de spus în selecţionarea candidaţilor pe locurile eligibile. Toate aceste dezertări dovedesc, încă o dată, că votul pe lista organizaţiilor de partid era mult mai corect şi principial. România nu este pregătită pentru votul uninominal”, o spune chiar Dan Radu Ruşanu, parlamentarul care a obţinut primul loc pe colegiul lui (Deva-Hunedoara-Ţara Haţegului), dar şi ca număr de voturi din judeţ.
Până ieri, grupul independenţilor avea 16 deputaţi şi opt senatori, iar PDL, UDMR, minorităţile naţionale şi grupul de parlamentari „independenţi” însumează, în Parlament, 239 de voturi. Cu trei mai multe decât cele necesare trecerii unui guvern.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii dintr-o regiune din sudul județului că un consilier încasează din avutul public fără…

8 ore ago

Bulina albă

Dorel Vartolomei, pensionar miner din Petrila Pentru că a amenajat din fonduri proprii o zonă…

8 ore ago

Bulina neagră

Nicolae M., recidivist din municipiul Vulcan Pentru că a fost arestat preventiv de Judecătoria Petroșani,…

8 ore ago

Recuperarea brățărilor dacice, abandonată

Brățările au fost realizate de meșteri din vremea dacilor, descoperite la Sarmizege­tusa Regia, într-o manieră…

8 ore ago

Au salvat-o și au dus-o la echipajul SMURD

Ieri, o echipă de salvatori montani ai Serviciului Salvamont a Consiliului Ju­dețean Hunedoara a intervenit…

8 ore ago