Noi măsuri de susținere a economiei, incluse în programul ”Sprijin pentru România”

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a anunțat noi măsuri pentru susți­ne­rea economiei românești, incluse în programul ”Sprijin pentru România”, măsuri pentru care se alocă nu mai puțin de 17,3 miliarde de lei. Apro­ximativ 52 la sută din această valoa­re este asigurată din fonduri euro­pene, iar 48 la sută din fonduri de la bugetul de stat, susține deputatul PNL de Hunedoara Vetuța Stănescu (foto).

Bani mai mulți pentru hrana pacienților din spitale
„Sunt bani care vor fi injectați rapid în domeniile care produc, dar și în adoptarea unor măsuri sociale fără pre­cedent pentru a consolida eco­no­mia. Vor fi făcute investiții masive în sectorul IMM, agricultură, alocări pentru mari investitori, transporturi și proiecte publice aflate în derulare.Vor fi acordate vouchere în valoare de 50 de euro la fiecare 60 de zile – pentru cumpărarea a 6 alimente de bază – familiilor cu 2 copii unde venitul lunar mediu este mai mic de 600 de lei, fiind vizate 151.000 de gospodării. De acest program vor beneficia și 168.000 de persoane cu venit mediu ga­ran­tat, 864.000 de persoane cu dizabilități și 3,5 milioane de pen­sio­nari cu venit mai mic de 1500 de lei. Totodată, elevii care provin din familii cu venituri mici pri­mesc vouchere de 30 de euro lunar pentru ali­men­te, re­chizite și haine. Se vor îm­bunătăți con­di­țiile din spitalele publice, du­blân­du-se norma de hrană pentru pa­cienții din spitale, iar tichetele de masă uzua­le vor be­ne­ficia de o creștere în va­loare de până la 30 de lei”, a declarat parla­men­tarul liberal.

Ajutoare de stat
„Mediul de afaceri va fi, de ase­me­nea, susținut. Se vor aloca granturi de până la 400.000 de euro pentru IMM-urile al căror lanț de aprovizionare a fost afectat de războiul din Ucraina, 200 de milioane de euro pentru in­ves­tițiile cu impact semnificativ pentru economie, ajutoare de stat alocate investițiilor de peste 1 milion de euro.
300 de milioane de lei sunt pre­văzuți pentru firmele de transport rutier de mărfuri, persoane, dar și com­panii de distribuție, fiind estimați circa 4.000 de beneficiari. În plus, se va deconta 0,50 lei pe litrul de car­bu­rant, venind astfel în întâmpinarea creș­terilor la pompă din ultima pe­rioadă.
Pentru a stopa declinul ratei natali­tății, prin pa­chetul de măsuri men­țio­nat, Gu­ver­nu­lui României va extinde pro­gra­mul național de fertilizare in vitro pentru 5.000 de cupluri care nu pot avea copii, fiind alocați 4.000 de euro per cu­plu”, a adăugat Vetuța Stănescu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

16 ore ago