Propunerea privind alegerea primarilor în 2 tururi nu a putut fi respinsă

Plenul Camerei Deputaților nu a reușit, marți, să respingă propu­ne­rea legislativă privind trecerea la ale­ge­rea în două tururi de scrutin a prima­rilor și a președinților de Consilii Județene.
PSD acuză faptul că liberalii nu s-au ținut de cuvânt, spun surse parlamen­tare, social-democrații fiind deranjați de faptul că „liberalii au fost dupli­citari”. În coaliție s-ar fi discutat ca le­gea propusă de AUR și susținută și de USR să fie respinsă în Parlament, însă la votul de marți au fost doar 154 de voturi pentru respingerea legii, nu­mărul minim necesar respingerii legii fiind de 166 de voturi.
S-au mai înregistrat 95 de voturi pen­tru adoptarea legii, alți 34 de de­putați s-au abținut, iar 2 deputați nu au votat.
Legea privind alegerea primarilor și a șefilor de CJ în două tururi se în­toarce astfel la comisii, pentru dez­ba­tere, și va reveni la vot final.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

17 minute ago