PNL Hunedoara şi-a lansat 53 de candidaţi pentru primãriile din judeţ

Natalia Bumbac

PNL Hunedoara şi-a lansat ieri, la Teatrul de Artă din Deva, 53 de candidaţi validaţi de partid pentru primăriile din judeţ la alegerile locale din 2016. La eveniment au participat parlamentarii hunedoreni ai PNL, conducerea organizaţiei, dar şi copreşedintele PNL Vasile Blaga, vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi alţi colegi din alte judeţe.
Campanie din casă în casă
Discursurile liberalilor de la şedinţa festivă s-au axat pe îndemnul la mobilizarea aleşilor locali PNL, dar şi a membrilor de rând pentru a câştiga alegerile locale, având ca principal adversar PSD. Liderul liberal i-a lăudat pe colegii hunedoreni pentru modul cum au ales candidaţii la primării, spunând că aceeaşi selecţie vor trebui să o facă şi pentru listele de candidaţi la consiliile locale şi consiliul judeţean. „O treime din oamenii de pe listele de la consiliile locale trebuie să fie oameni noi, care nu au avut funcţii în administraţie, iar o treime ar trebui să fie femei”, a afirmat Vasile Blaga. Ca strategie electorală, liderul liberal a spus că nu există alta mai bună decât aceea de a intra în contact direct cu oamenii. „Mesajul partidului trebuie să ajungă în cât mai multe sate din judeţ, printr-o campanie «din casă în casă», date fiind modalităţile restrânse de promovare a candidaţilor, aprobate prin lege”, a explicat liderul liberal.
În plus, secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, a arătat care este recomandarea partidului privind ordinea în care consilierii judeţeni vor putea accede pe funcţii în urma alegerilor. „Recomandarea Secretariatului General al partidului pentru listele de consilieri judeţeni este legată de introducerea meritocraţiei. Asta înseamnă că un judeţ este împărţit în colegii de consilieri judeţeni şi intră în consiliul judeţean acei reprezentanţi ai partidului care au înregistrat un scor bun. Astfel, dispar şi tensiunile din partid privind ordinea în care vor fi întocmite listele”, a explicat Ilie Bolojan, secretarul general al partidului.
„Cine nu-i cu noi, e împotriva noastră”
Pe lângă aspectele legate de pregătirile pentru alegerile locale, liderilor liberali li s-au cerut lămuriri din partea presei despre actualul statut în partid al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, dar şi despre izolarea lui Dorin Gligor, vicepreşedintele CJ Hunedoara, acesta fiind recunoscut drept un critic al fostei conduceri a judeţului. „Nu ştiu dacă-i izolat la consiliul judeţean, am avut discuţii cu Dorin Gligor pe tema asta. Este loc sub soare pentru fiecare, mai vin şi alegerile parlamentare. Să nu creadă nici un parlamentar că locul lui pe liste la alegerile generale este bătut în cuie!”, a afirmat Vasile Blaga.  În completarea celor spuse de copreşedintele PNL, secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, a mai spus: „toţi oamenii care au fost în sală sunt colegii noştri. Cei care sunt afară sunt competitorii noştri.” De precizat că Mircea Moloţ nu a participat la şedinţa de lansare a candidaţilor, în sală fiind prezent doar fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint. Explicaţii în plus au venit de la deputatul Bogdan Ţîmpău, copreşedintele PNL Hunedoara: „anul trecut, organizaţia PNL Hunedoara a fost supusă mai multor tensiuni puternice, atât interne, cât şi externe. Împreună cu cei 42 de primari, preşedintele şi vicepreşedinţii consiliului judeţean, am depăşit aceste momente delicate. Mulţi dintre colegii noştri meritau să fie excluşi din partid, dar nu am exclus pe nimeni.”

Mesagerul Hunedorean

View Comments

 • Mircea Molot a fost sfatuit ca este indicat sa nu fie in sala la lansarea candidatilor pentru primariile din judetul Hunedoara. Dorin Gligor este marginalizat in cadrul Consiliului Judetean Hunedoara chiar de catre Mircea Molot care are influenta asupra majoritatii consilierilor judeteni si asupra majoritatii angajatilor din CJ Hunedoara.

 • BALINT, aflat sub control judiciar... in sala, mai lipsea SIMOTA!
  Daca a venit BLAGA, ATANASIU SI FALCA, putem fi siguri ca daca justitia nu-si spune mai repede cuvantul, MAFIA din judet pastorita de astia ne va ingropa pe hunedoreni.
  MOLOT a rezistat atata timp pt. ca a girat afacerile murdare ale astora care au venit azi la Deva prin atribuirea de contracte pe bani publici firmelor lor de casa(vezi afacerile ginerului lui BLAGA, contractele "secretizate" de gruparea de la ARAD, etc., ....).
  Oare cine are interesul si mijloacele sa-i mentina pe astia la putere?
  Ca oamenii de bine, sigur nu.

 • Ce mai zi incarcata pentru PNL.
  Unii dintre PNL-isti si foaaaarte multi PD-lei au venit la Deva (pe sec - ca ei PDL-eii au facut arta din austeritatea .... pentru prosti).
  In vremea asta don'soara Alinuta ... se marita. In State, ca deh', staif.
  Altii, erau la inmormantarea domnului Jura (Dumnezeu sa-l odihneasca).

  In sala, unii (euforici), daca tot nu stiau ce sa spuna si ei, repet euforici fiind, vorbesc de funie (..... stiti unde), adica despre defunctul CEH, si cum ar muta ei grupurile 3-4 de la Cernavoda la Mintia, chipurile sa alimenteze mai de aproape .... INDUSTRIA din judetul ... Hunedoara ?!?!?! Atanasiuleeee aoleu muicaaaaa !!! Chiar, oare de ce politicienii prefera sa vorbeasca de lucruri despre care HABAR NU AU ???

  Iar Margineanu, si asta tot la fel, nepricepandu-se la nici un discurs, a citit unul, (parca plagiat din Gligor). Rusinica, rusinica.
  Nu ca era ceva de capul PNL ului vechi, dar caricaturile de ieri chiar ca-si merita locul in ... istorie, cam prin anii cand vietuiau stafiile de la Turdas.

  Hai ca ati dato-n gard.

 • Imi place foarte mult chestia asta cu: „O treime din oamenii de pe listele de la consiliile locale trebuie să fie oameni noi, care nu au avut funcţii în administraţie, iar o treime ar trebui să fie femei" ....!!?? Sunt tare curios in care treime se incadreaza "hahalerele" care ne consuma "nervii" de 10-15 ani...???

 • Important este că Moloţ a fost trimis la plimbare. Câtă neruşinare poate să îl aducă la o întrunire liberală după ce a vrut să fie în ALDE?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

16 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

16 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

16 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

17 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

17 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

17 ore ago