„Obiectivul PNL este 45% în Deva. Lupta se dã între noi, cei care facem administraţie serios, şi politicienii flaşnetã, care fac doar circ”

Reporter: Domnule Petru Mărginean, sunteţi de două săptămâni candidatul oficial al PNL pentru Primăria Deva şi aţi devenit preşedintele organizaţiei PNL Deva, conform statutului partidului. Ce vă propuneţi la conducerea PNL?
Petru Mărginean: Susţinere totală pentru marele proiect de schimbare la faţă a municipiului Deva. Toată echipa PNL şi partenerii noştri vor sprijini realizarea investiţiilor de zeci de milioane de euro pe care le facem în oraş. Suntem în mijlocul unui proces amplu care va face din Deva un lider, între primele oraşe din Ardeal. Toţi, de la toate partidele, din societatea civilă sau cetăţeni trebuie să fim în aceeaşi barcă.

Reporter: Care e starea de spirit în PNL? Există tensiuni?
Petru Mărginean: PNL a fost şi este cel mai puternic partid din Deva şi din Hunedoara. PNL a fost loial mereu cetăţenilor, proiectelor pe care le-am iniţiat, de aceea eu fac echipă foarte bună cu toţi din partid. Tensiuni nu sunt. Şi nu tolerez politicianismul, pentru că ne trage în jos. Avem prea mult de muncă pentru oraş, am avut mult de recuperat, am venit tare din urmă ca să modernizăm Deva şi nu e loc de interese mărunte ale nimănui. Cine ar face aşa ceva s-ar elimina singur din echipă. Să vă mai spun ceva, s-a terminat epoca partidelor pentru interese, vor exista doar partide care fac ceva, cu soluţii pentru oameni. Noi am fost mereu în a doua categorie şi oamenii ne apreciază munca.

Reporter: Aveţi adversari politici? Cu cine se luptă PNL la aceste alegeri?
Petru Mărginean: Lupta se dă între noi, cei care facem administraţie, cu seriozitate, şi aşa zişii politicieni-flaşnetă, cu gura mare, care fac doar circ la televizor. Nu dau nume, că-i ştiţi mai bine. Mandatul meu este, aşa cum am spus, să fac oraşul sănătos. Şi asta am realizat, să se muncească inteligent, cu cap, să ducem Deva în secolul 21, cu fonduri europene şi istoria să fie pusă în valoare. În partea cealaltă ce vedem? Nişte politicieni care parcă fac integrame cu sigle de partid şi nume de candidaţi, le tot amestecă doar-doar o ieşi ceva. Dar nu le iese, pentru că devenii vor conducători serioşi.

Reporter: Credeţi că PNL va ajunge să guverneze în toamnă?

Petru Mărginean: PNL va câştiga ambele alegeri, şi locale, şi parlamentare. PNL este primul în preferinţele românilor, asta este realitatea. Vom face alături de preşedintele Iohannis cea mai bună formulă de guvern pentru România.

Reporter: Ce scor vă propuneţi pentru PNL la Deva?
Petru Mărginean: Vrem ca PNL să obţină peste 45% din sprijinul devenilor. Peste media de 40% a PNL la nivel naţional. Cred că putem face, după redistribuire, o majoritate curată PNL, de 50%+1 în Consiliu, ca să putem conduce fără alte complicaţii. Avem rezultate, ele se văd şi suntem gata să facem marele pas spre Deva 2020, cu tot planul de investiţii. Deva nu mai poate face paşi înapoi.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

 • Cel mai mare circar este chiar el.
  Vorbeste despre PNL, el fiind unul din "beneficiarii" ordonantei traseismului politic.
  Daca nu ar fi facut pe placul lui MOLOT si nu ar fi continuat"politica" de acordare a contractelor pe bani publici firmelor de casa ale lui MOLOT, nu ar fi ajuns niciodata candidatul PNL.
  Relatiile lui MOLOT si "carausii" de sacose l-au ajutat pe MARGINEAN sa ajunga aici.
  Dar pana la a castiga alegerile.....

 • Deoarece este foarte hotărât actualul primar să menţionăm că, de fapt, nu are contracandidat la Deva. Singurul partid care i s-ar putea opune este PSD. Întârzierea desemnării candidatului acestui partid le dă apă la moară celor care spun că fac blat cu PNL. Dacă aţi observat primarul nu face de loc referire la ei. Bate apropo la fostul primar Mircia Muntean. Alţii nu contează de loc.

 • Nu la Mircia a batut apropouri Petrisor ci a muscat mana care l-a uns, a incercat sa se "dezica" de Mircea, citind un discurs sec si lung.
  Auzi, primarul Devei sa nu fie in stare nici macar sa sustina (nu sa citeasca) un discurs.
  Rusinica mai Petrica.

 • Poate că în sală a încercat să se dezică de Mircea Moloţ dar în interviu la Mircia Munteanu face referire când aminteşte de jocul cu siglele: adică dorinţa lui de a candida de oriunde doar să candideze. E greu de crezut că se întâmplă ce se întâmplă. Mă mir că nu v-aţi întrebat de ce ar face la Deva PSD blat cu PNL?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

16 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

16 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

16 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

16 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

16 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

16 ore ago