Categories: Eveniment

Pietonii nu observă semafoarele din cauza ghivecelor de flori

Livia Botici

O parte dintre semafoarele pentru pietoni, care se află în municipiul Deva, pune probleme mari persoanelor care vor să treacă strada în siguranţă. Asta, pentru că, în faţa indicatoarelor luminoase, sunt postaţi stâlpi, pe care sunt prinse reclame sau ghivece cu flori, ce nu permit pietonilor să vadă dacă se schimbă sau nu, culoarea semaforului.

„Trebuie să ne ghidăm după maşini”

Ghivecele ornamentale şi reclamele publicitare prinse pe stâlpii din intersecţiile din Deva, din zona gării, dar şi din zona Pieţei centrale, le fac zile negre pietonilor, care pentru a vedea culoarea semaforului, trebuie să se aplece, să se mişte în lateral, sau să se ghideze după maşini. „Este bătaie de joc ceea ce se întâmplă. De fiecare dată când trec prin această intersecţie (n.r. de la gară), trebuie să fiu foarte atent la semafor, deoarece nu văd nimic de ghivecele de flori, care sunt prinse pe stâlpul din faţa indicatorului. Eu înţeleg că sunt frumoase şi că trebuie ca municipiul să arate bine, dar cei care fac astfel de lucrări trebuie să-şi folosească şi mintea”, a declarat deveanul Iosif Băcean. „Pe lângă faptul că sunt bătrână şi văd rău, mai sunt şi florile acestea în faţa semaforului. Mereu, când trec prin această intersecţie, trebuie să mă mă uit cum circulă maşinile. Atunci când observ că ele se opresc, înseamnă că s-a făcut verde pentru pietoni. Sper să ia cineva atitudine şi să se repare această greşeală”, ne spune şi Maria Antohi.

„Am cerut să se dea jos plantele”

Pentru că lipsa vizibilităţii semaforului poate avea ca şi consecinţă producerea unor accidente rutiere, am prezentat problema pietonilor, comisarului şef Dan Micu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara, iar după mai puţin de jumătate de oră, inconvenientul a fost pe jumătate rezolvat. „Am trimis o echipă, care să verifice dacă semafoarele sunt vizibile, iar pentru că pietonii au avut dreptate, am cerut Primăriei Deva ca, în cel mai scurt timp, zonele în care se află semafoarele să fie degajate de plantele ornamentale”, ne-a declarat comisarul şef Dan Micu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

20 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

20 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

20 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

20 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

20 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

20 de ore ago