Categories: ActualitateFlash

Fluidizarea care blochează circulaţia

Ieri, la Deva, a fost inaugurat Sistemul Integrat de Management al Traficului Rutier din municipiu, la sediul Poliţiei Locale. Noul sistem a fost realizat pentru a îmbunătăţi circulaţia în Deva şi pentru siguranţa cetăţenilor.
Probleme pentru şoferi
Deocamdată, intersecţiile Decebal-Avram Iancu, Mihai Eminescu-Piaţa Victoriei şi Decebal-Iuliu Maniu sunt monitorizate în permanenţă de camere de luat vederi. Până la finalul lunii august, alte 60 de camere de supraveghere vor fi montate şi funcţionale în municipiu. Deva este al şaselea municipiu din România care beneficiază de un astfel de sistem. Semafoarele folosesc lumini LED, sunt mai econome şi, în câteva săptămâni, se vor adapta singure la condiţiile de trafic, astfel ca maşinile să circule mult mai fluent. Şoferii au avut ceva probleme în momentul în care au dat de noile semafoare, deoarece nu erau obişnuiţi să stea la fiecare trecere de pietoni un timp aşa de lung. Unii chiar au trecut pe culoarea roşie a semafoarelor, pentru că nu le-au observat.
Culeg informaţii din trafic
Pentru realizarea acestui sistem modern de control al traficului rutier s-au cheltuit aproape 13,4 milioane de lei, finanţarea fiind din fonduri nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, contract semnat la sfârşitul anului 2011. Modernizarea a vizat arterele principale ale municipiului, Calea Zarandului, Bulevardele 22 Decembrie şi Decebal, străzile Avram Iancu şi Mihai Eminescu. Obiectivele urmărite au fost modernizarea sistemului de semaforizare, semaforizarea unor intersecţii şi treceri de pietoni, montarea de senzori pentru culegerea de informaţii privind traficul şi asigurarea unui sistem computerizat de control într-un centru de comandă care funcţionează în sediul Poliţiei Locale Deva.
Dintre lucrările executate, ar fi de notat: montarea a 8 kilometri de fibră optică îngropată, plantarea a 88 de stâlpi de semaforizare cu 141 de semafoare pentru vehicule şi 166 de semafoare pentru pietoni, modernizare a 6 intersecţii semaforizate şi semaforizarea complet nouă în 17 locuri, precum şi montarea a 20 de automate de dirijare care transmit informaţii centrului de comandă. (V. Macovei)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nu stiu daca avantajele pe care le aduce sistemul egaleaza dezavantajele, cel putin din punctul meu de vedere.
    Eu locuiesc intr-un bloc din zona intersectiei de la piata si ma deranjeaza forte tare semnalul acustic cu care sunt dotate aceste semafoare.Nu stiu daca ajuta pe cineva ,dar sigur pe cei din zona in deranjeaza, mai ales noaptea, pur si simplu nu poti sa te odihnesti in propria casa.

  • Bucuria e MAXIMA !!!! Mai ceva decit aparitia "raposatului Nicolae" la congrese , sau la TV!!!
    Sistemul este "perfect" , functioneaza (adica incarca DATE ) si circulatia :STAGNEAZA- adica noi stam ca :"prostii la semafor"(adica ca "vitelul la poarta noua")!!!
    Multuminm din inima "conducatorilor iubiti" !!! Ca acum cind in Europa se desfiinteaza sistemele de semaforizare, ei ne intorc in secolul XX cind erau "la moda" !!!ALO!USL!! Poate nu stiti , de 13 ani suntem in secolul XXI ??!!
    :)

  • Sistemul cu semafoare nu mai este de mult unul viabil...asa se explica de ce in Sibiu (care este condus nemteste) si care avea peste 15 semafoare pe un bulevard, acum s-au introdus sensuri unice si giratorii. Astfel fluidizarea circulatiei creste...UE nu a mai aprobat un sistem semaforizat inteligent de cativa ani, deoarece pentru soferi si localnicii din zona asta inseamna muuult mai multa poluare si un consum crescut de combustibil. Poate asa putem asemana Deva cu o Metropola (tot romaneasca din pacate) unde se sta la coadala semafoare unde nu trece nimeni. Singurul semafor necesar era la trecerea de la piata, unul cu buton, pentru gruparea pietonilor la trecere, evitand haosul creat prin trecerea pe rand a acestora...Acest proiect cu semafoare a fost gandit in anii '95 - '96...HUUUOOOO...rusinica.

  • In Deva pietonii sunt predominanti. Va rog sa respectati trecatorii.
    Nu mai ambalati motorul! Nu mai claxonati la semafor sau oriunde in oras, doar ca sa salutati un amic sa va vada la volan... In orasul Deva claxonatul este interzis! Poluati orasul fonic si cu emisii de gaze.
    Provocati accidente dupa accidente: r u s i n e. Viteza excesiva se plateste: viteza maxima admisa in localitate este de 50 km la ora, dar aceasta viteza nu e obligatorie - este viteza maxim permisa prin Lege.
    Ne asurziti cu muzica la maxim, din cauza voastra ambulantele pun sirenele la decibeli inadmisi de urechea umana, "melomanilor"? In final, va conjur: nu parcati pe trotuare sau iarba!!! Stop: e rosu.

  • Totusi sunt si avantaje, cei drept cam putine :
    - descurajarea traficului care doar tranziteaza Deva, si nu este suficient de bine dirijat spre optiunea autostrazii Deva - Orastie
    - semaforul Avram Iancu - Decebal
    In rest ....mai multa poluare , insecuritate , nervi si timp pierdut

  • Felicitari pentru sistemul de management al traficului. Circulatia s-a fluidizat la intrarile de pe arterele secundare in arterele principale. Inainte de aceasta investitie se statea timp considerabil la intersectiile fara semafoare din cauza vitezomanilor care aveau toate drepturile, inclusiv al depasirii vitezei.Semfoarele ordoneaza traficul si imparte dreptul la circulatie catre toti participantii. Ambii au verde si rosu, alternativ. Cei care aveau doar drepturi si prioritate inainte de implementerea acestui sistem acum se simt lezati de dreptul lor de a fi intotdeauna cei care au prioritate.Ei sunt si cei care fac cele mai mari comentarii.

  • Semaforizarea este benefica. Pietonii nu mai au acum doar ei prioritate.Cel putin babutele nu mai trec pe rand de la piata una cate una din metru in metru, asa cum era la piata de se statea si 15 minute la trecerea de pietoni.

  • Felicitari pentru sonorizara semafoarelor. Sunt un mare ajutor celor care nu au bucuria vederii. Acum suntem si noi in randul tarilor civilizate. Cei care comenteaza la inutilitatea lor sa aiba parte de o ora de experimentul trecerii unei strazi fara sa vada si sa nu fie ajutati de nimeni.

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago