Categories: Actualitate

Afaceristul Mircea Ilisei rămâne în arest

Ieri, Tribunalul Hunedoara a respins cererea făcută de afaceristul Mircea Ilisei, de liberare provizorie sub control judiciar. Omul de afaceri din municipiul Hunedoara poate să facă recurs la decizia magistraţilor.
Reamintim că, la jumătatea acestei luni, Tribunalul Hunedoara au dispus eliberarea lui Ilisei din arestul preventiv, însă judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au aprobat recursul făcut de procurori, afaceristul fiind nevoit să rămână după gratii. Legea permite ca aceia care sunt arestaţi preventiv să ceară eliberarea provizorie sub control judiciar sau pe cauţiune,în fiecare săptămână. Ilisei a fost reţinut, la începutul lunii iunie, alături de sora sa şi de alte persoane din zona Moldovei, dar şi din judeţul Bihor. Cei cercetaţi în acest dosar sunt acuzaţi că s-au constituit într-un grup infracţional care importa mărfuri industriale din ţări ale UE, şi făceau apoi exporturi fictive, vânzând marfa la negru, realizând profituri ilicite. Activitatea analizată de oamenii legii este din anul 2009 şi până în prezent, iar prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la 90 de milioane de lei. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago