Peste 20 % dintre candidați nu s-au prezentat la Bacul de toamnă

Informare privind desfășurarea probei scrise la Limba și literatura română din ca­drul examenului de bacalaureat (sesiu­nea august – septembrie 2021)

Până la sfârșitul acestei luni
Ieri s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (se­siunea august – septembrie 2020), proba de Limba și literatura română.Au par­ti­ci­pat 242 de candidați din 307 înscriși, 65 neprezentându-se. Nici un candidat nu a fost eliminat.
Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar:17 august: proba obligatorie a profilului, 18 august: pro­ba la alegere a profilului și specializării, 19 august: proba la Limba și literatura maternă
Echivalarea și recunoașterea compe­ten­țelor lingvistice și digitale se vor de­rula în perioada 23 – 31 august.
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise, prin anonimizarea nu­melui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii con­testațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează fap­tul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poa­te modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.
Reamintim că, pentru a fi declarat pro­movat, un candidat trebuie să în­de­pli­nească următoarele condiții, cumulative: re­cunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a com­pe­tențelor lingvistice și digitale;susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, ob­ți­nerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

20 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

20 de ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

20 de ore ago