Pesediştii hunedoreni, mai mulţi la Congres

Nicolle Ebner

Un număr de 41 de delegaţi din judeţul Hunedoara va participa la Congresul PSD, care va avea loc în data de 20 februarie 2010.

Criteriile de reprezentativitate…

Unii lideri PSD acuză, în presa centrală sau pe blogurile personale, aranjamentele făcute în repartizarea pe judeţe a numărului de delegaţi, cu scopul susţinerii candidaturii preşedintelui Mircea Geoană. Preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu (foto), nu vrea să comenteze aceste informaţii şi nici dacă numărul delegaţilor hunedoreni care va participa la Congresul PSD este mare sau mic, sau dacă asta îl mulţumeşte sau îl nemulţumeşte. Totuşi, Cazacu afirmă că organizaţia teritorială din Hunedoara va fi reprezentată la Bucureşti de un număr mai mare de delegaţi decât alte judeţe. Florin Cazacu declară că norma de reprezentare la Congresul PSD a fost stabilită în funcţie de numărul de membri de partid din fiecare filială judeţeană, precum şi de performanţa electorală la prezidenţialele din noiembrie-decembrie 2009.

„Delegaţii vor fi validaţi de către Conferinţa extraordinară judeţeană PSD Hunedoara, din 14 februarie. Până atunci, nu putem spune cu certitudine cine va pleca la congresul de la Bucureşti”, a declarat Florin Cazacu.

…criticate de unii lideri

Cu toate că, alături de PNL, PSD Hunedoara a scos, la prezidenţialele din decembrie 2009, cel mai bun rezultat din Transilvania pentru candidatul Mircea Geoană, liderul social-democraţilor hunedoreni, Florin Cazacu, dădea de înţeles, în urmă cu câteva săptămâni, că nu este împotriva unei schimbări „la vârful” PSD, ba mai mult, „o analiză în congres este strict necesară”. Pe de altă parte, dat fiind faptul că PSD Hunedoara a obţinut un scor favorabil pentru Mircea Geoană, „rezultatul ne creditează să-l susţinem în continuare”, a mai declarat Cazacu. Pe de altă parte, unii lideri social-democraţi vehiculează deja posibilitatea fraudării Congresului PSD. Miron Mitrea – unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al partidului, care ia în calcul boicotarea congresului din 20 februarie, avertizează că, norma de reprezentare ar fi trebuit să ţină cont de rezultatele din turul întâi al alegerilor prezidenţiale, dar şi de rezultatele de la parlamentare, locale şi europarlamentare din 2008 şi 2009, şi că ar trebui să fie stabilită de Comitetul Executiv, şi nu de un grup restrâns.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ies la lumină toate afacerile necurate pe care un edil, uitat pe funcție, s-a dat…

9 ore ago

Bulina albă

Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că a decis reluarea organizării unei competiții…

9 ore ago

Bulina neagră

Alin C., din Petroșani Pentru că este judecat pentru distrugere și instigare, după ce a…

9 ore ago

Ce se mai poate face pentru salvarea Termocentralei Paroşeni

Adriana Năstase Ieri, în Valea Jiului, au venit membrii Comisiei Economice din Senat care, îm­preună…

9 ore ago

Judecat pentru tentativa de omor de la barăcile sociale din Orăştie

Victima agresiunii se afla pe o canapea și a fost luată prin surprin­dere în momentul…

10 ore ago

S-au luat la bătaie pe bulevard

O elevă din Hunedoara a fost bătută, pe bulevardul Rusca din mu­ni­­cipiu. Poliția a fost…

10 ore ago