Categories: Sport

Performanţa bate visul

Ciprian Marinuţ

Medalia de bronz cucerită de înotătorul Alexandru Bădeaţă (16 ani) (foto) de la CSS Hunedoara la „Concursul ţărilor central europene” reprezintă o performanţă la care antrenoarea Anca Băjan nici nu îndrăznea să viseze. Hunedoreanul era cotat cu a 10-a performanţă între sportivii participanţi, dar s-a autodepăşit şi a fost pe podium în cea mai dificilă probă a nataţiei.

Rezultat fantastic, într-o probă titanică
Anca Băjan are numai cuvinte de laudă pentru Alexandru Bădeaţă, după performanţa obţinută în proba de 400 de metri mixt de la „Concursul ţărilor central europene”, desfăşurat, la finalul săptămânii, în Slovacia. Antrenoarea susţine că înotătorul hunedorean a avut o ambiţie de fier şi a realizat un progres incredibil faţă de precedentele competiţii. „Ceea ce a reuşit Alexandru Bădeaţă întrece chiar şi cele mai exuberante vise ale mele. Ştiam că are abia al 10-lea timp dintre cei prezenţi la start şi, realistă cum sunt, speram că va fi măcar între primii opt. Însă, el a înotat în cea mai solicitantă probă a nataţiei, din punct de vedere fizic, ca în cursele de viteză, demonstrând o ambiţie ieşită din comun. A reuşit să-şi îmbunătăţească cu peste şase secunde precedenta performanţă şi a devansat sportivi care beneficiază de condiţii infinit mai bune, obţinând medalia de bronz. După cursă, timp de 10 minute, nici nu a putut să vorbească, din cauza efortului. Însă, apoi, bucuria lui şi a celorlalţi sportivi din echipa României a fost imensă. Sper ca Alexandru să fie selecţionat în lotul naţional şi să se pregătească în condiţii cât mai bune, pentru a obţine performanţe şi mai valoroase”, a spus Anca Băjan.
Înotătorul Alexandru Bădeaţă a încheiat cursa de 400 de metri mixt cu timpul de 4:41.94, fiind depăşit de Norbert Szabo (Ungaria, cu 4:30.47) şi Jakub Knesl (Cehia, cu 4:39.74). Sportivul antrenat de Anca Băjan a fost la un pas de podium şi în proba de 200 de metri mixt, însă s-a clasat pe locul patru, cu timpul de 2:12.59, întrucât a fost devansat de David Horvath (Ungaria), Norbert Szabo (Ungaria) şi Dominik Ciezkowski (Polonia). Alexandru Bădeaţă a mai luat startul în cursele de 100 şi 200 de metri bras, însă s-a clasat pe locurile 9 şi 12.
Pe lângă Alexandru Bădeaţă, doar alţi doi sportivi din lotul de 20 de înotători al României au mai reuşit să urce pe podium. Este vorba de Robert Glinţă de la CSM Piteşti (argint la 100 de metri spate) şi Alexandru Fărcuţiu de la LPS Arad (argint la 100 de metri fluture).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

5 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

5 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

5 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

5 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

5 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

5 ore ago