Categories: FlashSport

Hunedorean cu „paşaport european” la înot

Ciprian Marinuţ

Sportivul Alexandru Bădeaţă (foto) (16 ani) de la CSS Hunedoara a fost selecţionat în lotul naţional al României care va participa la „Concursul ţărilor central europene”, programat în luna noiembrie, la Zilina, în Slovacia. Înotătorul pregătit de Anca Băjan va concura în patru probe şi îşi va face astfel debutul într-o competiţie internaţională oficială.

Sportiv unicat
Performanţele excelente obţinute de Alexandru Bădeaţă la competiţiile naţionale în aer liber desfăşurate la începutul verii îşi arată roadele în această toamnă. Oficialii Federaţiei Române de Nataţie l-au inclus pe înotătorul hunedorean pe lista celor 20 de sportivi din ţară (10 la masculin şi 10 la feminin) aleşi să reprezinte România la cea mai importantă competiţie internaţională a finalului de an, respectiv „Concursul ţărilor central europene”. Sportivul antrenat de Anca Băjan este singurul de la clubul CSS Hunedoara selecţionat în echipa tricoloră şi urmează să concureze în patru probe, respectiv la 100 şi 200 de metri spate şi la 200 şi 400 de metri mixt. Competiţia va avea loc la Zilina, în Slovacia, în perioada 23-25 noiembrie şi va fi primul concurs internaţional din cariera lui Alexandru Bădeaţă. Delegaţia României va fi supervizată de patru antrenori federali, însă antrenoarea Anca Băjan va merge în Slovacia pe cont propriu, pentru a fi alături de sportivul său. „Alexandru Bădeaţă este un sportiv special, iar selecţionarea sa în lotul României constituie o performanţă deosebită, dar meritată de el şi clubul nostru. Competiţia din Slovacia reprezintă botezul său în concursurile oficiale internaţionale, motiv pentru care voi fi alături de el, deoarece orice debut e greu”, a spus Anca Băjan.

Pregătiri şi competiţii
Atât Alexandru Bădeaţă, cât şi ceilalţi înotători din grupele de performanţă de la CSS Hunedoara şi-au reluat deja pregătirile pentru sezonul competiţional de toamnă-iarnă. Startul antrenamentelor a fost dat cu un cantonament de opt zile pe litoralul Mării Negre, iar de la începutul săptămânii trecute, pregătirile s-au mutat la Bazinul din Hunedoara. „Clubul a asigurat pentru sportivii cu rezultate bune la competiţiile din primăvară-vară, un stagiu de pregătire pe litoral, iar de ieri, am intrat la Bazinul din Hunedoara. Avem competiţii importante în această toamnă, aşa că toţi sportivii din grupele de performanţă trag tare la antrenamente. În plus, Alexandru va avea şi un program special de pregătire, pentru a-şi îmbunătăţi timpii în cele patru probe în care va concura la competiţia din Slovacia”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

Naţionale la Hunedoara
Prima competiţie majoră din sezonul de toamnă-iarnă va fi Campionatul Naţional de Nataţie pentru seniori şi juniori în bazin scurt, care se va desfăşura chiar la Hunedoara. „Bazinul de la Hunedoara va fi şi în acest an gazda Campionatelor Naţionale în bazin scurt, iar statutul de gazde ale întrecerii ne obligă la obţinerea unor rezultate cât mai valoroase”, a spus antrenoarea de la CSS Hunedoara. Întrecerea naţională va avea loc în perioada 8-11 noiembrie şi îi va aduce la Bazinul din Hunedoara pe cei mai buni înotători români ai momentului.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago