Categories: Sport

Perfecţiunea imperfectã

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a trăit periculos, marcând golul izbăvirii abia în minutul 78, dar a câştigat cu 2-1 (1-1), şi derbiul de conjunctură cu nou-promovata CS Oşorhei, ocupanta locului doi înaintea meciului de pe Stadionul „Michael Klein”. Trupa antrenată de Marius Opric se menţine astfel perfectă prin prisma rezultatelor, având şase victorii din tot atâtea partide, dar mai este loc de îmbunătăţiri la capitolele eficienţă, concentrare şi mentalitate.

O „roată”, dar fără pneuri
Gruparea de pe Cerna se comportă asemeni unei perfecte roţi de lemn din antichitate, care îşi îndeplinea misiunea, dar era departe de calitatea unei roţi moderne, metalice şi cu pneuri de ultimă generaţie. Ca dovadă, hunedorenii au bifat numai victorii în cele şase partide disputate în actualul sezon, având un bilanţ perfect. Însă, în ciuda rezultatelor, în unele meciuri trupa antrenată de Marius Opric a avut mari restanţe la fotbal, jocul negru-albaştrilor având lacune la eficienţă, concentrare şi mentalitate. Cu toate minusurile, echipa  a ieşit pe plus la bilanţul final al meciurilor, graţie valorii individuale, şansei şi a unei atitudini de luptătoare. În consecinţă, trupa antrenată de Marius Opric are 18 puncte şi e lideră autoritară, la şapte lungimi distanţă de următoarele clasate, Şoimii Pâncota şi Unirea Dej.

S-au jucat cu focul
La primul meci disputat sâmbăta, acasă, în noul campionat, FC Hunedoara a apărut în faţa spectatorilor şi a revelaţiei de pe locul doi, nou-promovata, CS Oşorhei, cu un echipament nou, tricouri alb-albastre şi şorturi negre. Cum diferenţa de valoare dintre echipe s-a dovedit mare încă din start, hunedorenii s-au relaxat şi s-au jucat cu ocaziile. Tonul ofensivei l-a dat căpitanul Vajda (11), însă şutul său din afara careului a trecut peste poartă. Veteranul Dosan (15) a prins o torpilă de la 35-40 de metri, însă mingea a lovit transversala. Firesc, a urmat golul, întrucât Pepenar (19), a marcat cu un şut simplu de la trei metri, după o fază lucrată pe banda dreaptă de R. Cristian. Putea fi 2-0, dar acelaşi Pepenar (22) a ţintit bara după o fază aproape identică cu cea de la gol şi-a tras în portar în minutul 28. Din acest moment, hunedorenii s-au cam culcat pe-o ureche, iar oaspeţii au început să-şi arate colţii. Primul semnal de alarmă l-a tras Galea (36), care însă a fost blocat la timp de Dosan. A urmat însă golul egalării, marcat de Magda (44) la primul şut pe poartă, după o respingere greşită a lui Găceanu.

Salvaţi de rezerve
Golul a avut un efect otrăvitor pentru hunedoreni, iar jocul lor a suferit în startul reprizei secunde. Antrenorul Marius Opric a simţit pericolul şi a făcut o dublă schimbare, iar rezervele de lux Ionuţ Radu şi Lintaru au intrat în locul lui Suciu şi Făgărăşanu. O vreme FC Hunedoara a dominat steril, iar CS Oşorhei a încercat să dea lovitura pe contraatac. După câteva momente cu accente dure şi decizii eronate ale arbitrului, derulate în minutul 75, îngrijorarea că FC Hunedoara va călca strâmb în data de 13 începea să se întindă printre suporteri. Totuşi, cu 12 minute înainte de final, cele două rezerve şi-au făcut datoria şi au inventat faza golului victorilor. Ionuţ Radu a pătruns în viteză pe partea stângă, a centrat în forţă în faţa porţii, iar Lintaru (78) a reluat din alergare sub bara transversală, 2-1. Finalul a conţinut clasicul tras de timp prin ultimele schimbări, iar trupa de pe Cerna şi-a trecut în cont a şasea victorie consecutivă şi pare că se poate gândi tot mai serios la promovare.

FC Hunedoara – CS Oşorhei 2-1 (1-1)
Au marcat: Pepenar (19), Lintaru (78) / Magda (44)
FC Hunedoara: Dragotă – Dosan, Ambruş, Cuciula, Roiu – Vajda(c), Găceanu (92 Vişan), Robert Cristian, Făgărăşanu (58 Lintaru), Pepenar (81 Zdrîncu) – Suciu (58 I. Radu). Antrenor:  Marius Opric.
CS Oşorhei: Sălăjean – Fiţero, Pintea, Nistor, Tauţ – Magda, S. Pop, Briciu, Galea – Lukacs, Lupaşcu (c). Antrenor: Cosmin Bodea.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

10 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

10 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

10 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

10 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

10 ore ago