Categories: Sport

Faţetele unui derbi de conjunctură

Ciprian Marinuţ

Ierarhia imprevizibilă, cifra 13 şi absenţa liderului echipei vizitatoare sunt câteva dintre unghiurile interesante din care poate fi abordat meciul dintre lidera perfectă FC Hunedoara şi ocupanta locului secund, CS Oşorhei. Jocul este programat mâine, de la ora 15.00, pe Stadionul „Michael Klein, în cadrul rundei a VII-a a Ligii a III-a, seria a V-a.

Clasament surpriză
Nimeni nu bănuia, la startul sezonului, că meciul din etapa a VI-a dintre FC Hunedoara şi nou-promovata CS Oşorhei va fi un derbi între primele două clasate. Dacă negru-albaştrii au fost măcar cotaţi cu şanse consistente la clasarea pe primul loc la acest moment al competiţiei, nou-promovata bihoreană nici măcar nu intra calcule pentru o prezenţă pe podium. Şi totuşi, trupa antrenată de Marius Opric este lidera perfectă, aflată la diferenţă mare de puncte de următoarele clasate, iar gruparea pregătită de Cosmin Bodea este revelaţia sezonului, fiind pe locul secund, la cinci lungimi de hunedoreni. Dincolo de clasament, există diferenţe între parcursul celor două grupări. FC Hunedoara are între cele cinci victorii şi două victime cu pretenţii, pe Olimpia Satu Mare şi Jiul Petroşani. În schimb, toate cele trei victorii ale CS Oşorhei au fost cu echipe modeste sau cu probleme, respectiv Seso Cîmpia Turzii, FCM Turda şi Naţional Sebiş. Mai mult, bihorenii au cedat în deplasare (1-2) cu Olimpia Satu Mare şi au scos doar remiză acasă, 1-1, cu Europa Alba Iulia, echipă în faţa căreia negru-albaştrii s-au impus lejer, 3-1. Prin urmare, lidera perfectă este favorită iar revelaţia are teoretic şansa a doua.

Un 13 cu noroc sau…
Superstiţioşii şi majoritatea fotbaliştilor au astfel de prejudecăţi, ar evalua meciul şi din perspectiva cifrei 13. Motivul? Este prima partidă pe care negru-albaştrii o vor disputa sâmbăta în actualul sezon pe Stadionul „Michael Klein”, după ce până acum au jucat vinerea, respectând programarea tradiţională a FRF. şi culmea… pentru această sâmbătă, calendarul indică cifra 13. Rămâne de văzut dacă acest număr cu două tăişuri va fi cu noroc sau cu ghinion pentru hunedoreni.

Absenţă întâmplătoare sau premeditată
Un alt aspect interesant al partidei va fi absenţa din echipa oaspete a liderului de la mijlocul terenului, Lucian Todea, jucător care sezonul trecut a evoluat la FC Hunedoara. Acesta nu are drept de joc pentru meciul de mâine, deoarece a încasat două cartonaşe galbene şi a fost eliminat în partida din etapa trecută, din deplasare, cu Seso Câmpia Turzii, în contextul în care echipa sa a câştigat lejer cu 4-1. Nimeni nu poate spune dacă eliminarea lui Todea a fost una întâmplătoare sau dacă fotbalistul a căutat-o intenţionat, pentru a nu juca împotriva foştilor colegi, însă, cert este că el nu va fi pe teren.
Dincolo de orice analiză şi speculaţie, fie să câştige cel mai bun şi meciul să fie pe placul publicului, care, fiind sâmbătă, este aşteptat în număr cât mai mare la stadion.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

5 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

6 ore ago