Categories: Sport

„Şoimii“ cu tupeu, lidera cu „dresajul”

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara vrea să-şi continue parcursul perfect din actualul campionat şi în meciul cu Şoimii Pâncota, programat mâine (ora 14.00), pe Stadionul „Michael Klein”. „Şoimii” arădeni vin însă cu tupeu şi gânduri la un rezultat pozitiv, aşa că trupa antrenată de Marius Opric va trebui să-i „dreseze” şi să le arate cine e adevăratul lider.

Campionat vs. cupă
Negru-alb-albaştrii au opt victorii din tot atâtea meciuri, fiind singura echipă din primele trei ligi din România cu un parcurs perfect în campionat. Şoimii Pâncota e doar pe locul cinci şi are jumătate din punctele hunedorenilor, dar se poate lăuda că e singura grupare care a învins trupa pregătită de Marius Opric într-un meci oficial din acest sezon. Isprava s-a produs în „Cupa României”, înainte de începerea campionatului, când FC Hunedoara s-a prezentat la joc cu o echipă de rezerve şi juniori, în vreme ce titularii erau în cantonament. Dincolo de acest aspect, Şoimii au a doua apărare din seria a V-a a Ligii a III-a, cu doar şase goluri primite, aşa că misiunea atacanţilor hunedoreni se anunţă complicată. Mai mult, iniţial, gruparea arădeană şi-a anunţat candidatura la promovare, iar acum, un rezultat bun cu lidera neînvinsă ar reaprinde speranţele în tabăra lor. Toate aceste consideraţii sunt anulate de rezultatele înregistrate de arădeni în ultimele două etape de campionat: 0-1 acasă cu CS Oşorhei şi 1-1 în deplasare cu Europa Alba Iulia, astfel că în tabăra hunedoreană, optimismul e la cote înalte. „Putem încheia turul de campionat cu zero în dreptul remizelor şi înfrângerilor”, a spus Robert Cristian, unul dintre cei mai în formă jucători ai FC Hunedoara. „Nu am de ce să mă tem de apărarea Şoimilor. Echipa noastră va găsi soluţii să marcheze şi să câştige şi împotriva lor”, a spus Ionuţ Radu, marcator în ultimele două meciuri ale hunedorenilor.

Îşi doresc un rezultat pozitiv
În tabăra arădeană, se fac planuri pentru a încurca socotelile liderei şi pentru a o ajunge din urmă în clasament. „Eşecul cu CS Oşorhei a fost un accident, şi dacă era 5-0 la pauză pentru noi în acel joc, nimeni nu s-ar fi mirat. Ne pregătim pentru partida cu Hunedoara şi cred că avem şanse mari să scoatem un rezultat bun. Sunt două accidentări în lot, dar sperăm să se rezolve până la ora meciului, iar motivaţie în rândul echipei există. Au echipă bună, care îi îndreptăţeşte să tragă la promovare. S-au distanţat în clasament, dar noi sperăm să ţinem pasul, să ajungem pe locurile 2-3. Eu zic că putem scoate un rezultat bun, nu mi-e frică de meci. În opinia mea, după Hunedoara, avem cea mai bună echipă din serie”, a spus preşedintele Şoimilor, Pavel Piroş.
Partida se va disputa mâine (sâmbătă), de la ora 14.00, pe Stadionul „Michael Klein şi va conta pentru etapa a X-a a Ligii a III-a, seria a V-a, iar intrarea publicului va fi liberă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago