Categories: Actualitate

Peremiştii, la un pas de a rămâne fără sediu

Nicolle Ebner

Primarul Mircia Muntean a pus ochii pe sediul filialei judeţene PRM Hunedoara, pe care vrea să-l transfere unor servicii din cadrul Primăriei Deva.

Restanţe la chirie şi penalităţi

La şedinţa de ieri a Consiliului Local Deva, s-a dezbătut cu mare aprindere propunerea primarului Mircia Muntean, de a nu mai prelungi termenul de închiriere pentru spaţiul de lângă Primăria Deva, ocupat de filiala judeţeană PRM Hunedoara. Motivul, întârzieri mari la plata chiriei lunare, precum şi a penalităţilor aferente perioadei 2009-2010. Potrivit consilierului local PRM, Ana Mermezan, „penalităţile au fost depistate de Curtea de Conturi, deci, este vina funcţionarilor primăriei, nu a noastră, că s-a ajuns la acestea. PRM şi-a achitat toate sumele solicitate şi în plus, pentru că legislaţia ne permite, am depus la primărie şi o cerere, prin care vrem să cumpărăm spaţiul”. Considerând că demersul primarului este tendenţios, consilierul PRM Ana Mermezan a cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi şi amânarea lui, până când funcţionarii primăriei îi vor prezenta o situaţie la zi cu toate datoriile pe care primăria le are de recuperat şi de la celelalte partide şi ce măsuri s-au luat împotriva acestora. „Nu cred că PRM a avut cele mai mari datorii”, a completat Ana Mermezan.

S-a răzbunat pe votul din consiliu?

Primarul Mircia Muntean nu a ascuns faptul că suferă şi acum, deoarece consilierii l-au lăsat fără birourile închiriate anul trecut, hotărâre votată, la acea vreme, şi de consilierul PRM, pe motiv că se economisesc în jur de 12.000 de euro, bani plătiţi din banul public pentru chirie. În plus, primăria este în criză de spaţii, iar cel al PRM este foarte aproape de instituţie. „Vă dau şapte camere în altă parte, dar nu mai dau în chirie nici un spaţiu de lângă primărie, în care poate funcţiona un serviciu din cadrul primăriei”, i-a răspuns primarul consilierului PRM, dar şi preşedintelui filialei judeţene, Costel Avram. În cele din urmă, după ce s-a jucat cu nervii peremiştilor preţ de cinci minute, când consilierii erau cât pe ce să voteze iniţiativa primarului, acesta retrage punctul de pe ordinea de zi.

„A făcut un spectacol ieftin”

Lui Costel Avram nu i-a picat prea uşor la ficat atitudinea lui Mircia Muntean, aşa că nu a pierdut ocazia să-i răspundă, în aceeaşi notă. “Cu toate că stagiunea teatrului din Deva începe numai în luna septembrie, în şedinţa de ieri a consiliului local, am asistat la un spectacol ieftin, prestat de primarul Mircia Muntean. A reuşit să-mi demonstreze că este circarul nr. 1 al municipiului Deva. Vreau să se înţeleagă foarte clar: dacă cineva vrea să şantajeze PRM pentru votul democratic prin care ne-am opus cheltuirii a mii de euro din banul public, pentru ca primarul şi viceprimarul să stea în birouri de lux, se înşală. Cât despre buna noastră credinţă, în condiţiile în care Mircia Muntean iniţiază hotărâri pentru binele cetăţenilor şi economisirea banului public, va avea, în consilierul local PRM, cel mai mare susţinător”, a declarat preşedintele PRM Hunedoara, decis să nu renunţe la sediul în care partidul îşi desfăşoară activitatea din anul 2000.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Daca primaria cheltuie 12.000 euro pe luna cu chiria pe fostul birou al primarului cum e?

    Toate-s vechi si noi sunt toate?
    Ce e rau si ce e bine?
    Tu te ntreaba si socoate?

  • HA HA HA, e mana UDMR-ului pe care i-a afectat rezilierea contractului de inchiriere pentru birourile de lux ale primarului si viceprimarului.

  • Circ ieftin , mizerie si indecenta politica , caracteristice "barbatilor" politici hunedoreni. Costel si Muntean , pana mai ieri camarazi si colocatari ai aceluiasi vehicol politic , azi Costel ramas si Muntean in dizgratie , (nu e un secret ca desi lider prm el de fapt este trambita lui Molot , si a lui Cazacu dupa interes !).Daca e lege (locala)sa fie aplicata , daca nu sa lase mizeria de santaj si amenintari la o parte. Legea-i la fel pentru toti si nu in functie de culoarea si modul cum voteaza ei , politrucii hunedoreni . De-aia ne merge asa bine!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago