Categories: Actualitate

Percheziţii la traficanţii de ţigări

Maximilian Gânju

Poliţiştii din Petroşani au descins sâmbătă la locuinţa unui traficant de ţigări, aflat în penitenciar, unde-şi ispăşeşte o pedeapsă pentru contrabandă. Soţia traficantului era suspectată că a reluat „afacerea” soţului.
Poliţiştii au efectuat percheziţii în cartierul Aeroport din Petroşani, unde se află locuinţa traficantului. Acţiunea a fost pusă la cale după ce au adunat informaţii cum că familia lui, mai exact soţia, a reluat activitatea de contrabandă cu ţigări, imediat după ce el a fost închis. În urma acţiunii, oamenii legii au dat peste 150 de cartuşe de ţigări de contrabandă, care le-ar fi adus un câştig traficanţilor de aproape 15.000 de lei. “Ţigaretele găsite nu aveau timbru fiscal sau aveau timbru fiscal din alte ţări. Activităţile investigative s-au derulat în cadrul unui dosar penal privind comiterea infracţiunii de contrabandă şi au fost autorizate de Judecătoria Petroşani. În urma  activităţilor, au fost ridicate în vederea confiscării 30.640 de ţigarete fără timbru fiscal sau cu timbru fiscal aparţinând altor state. Poliţiştii continuă cercetările cu suspecta în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale”, a declarat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.  Vilhelm Gal, poreclit „Vili”, are mai multe condamnări pentru contrabandă cu ţigări, însă a scăpat de fiecare dată de executarea pedepsei. Anul trecut, însă, în urma acţiunii de amploare a BCCO Alba, când a fost destructurată cea mai mare reţea de trafic de ţigări de contrabandă care acţiona în Valea Jiului, „Vili” a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic şi comercializarea de ţigări de contrabandă, în pedeapsă fiind incluse şi condamnările cu suspendare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

o oră ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

o oră ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

o oră ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

2 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

2 ore ago