Categories: Sport

Pentru promovarea în Liga a III-a, campioana judeţului joacă în baraj cu cea a Gorjului

Nicolae Gavrea

La sediul Federaţia Române de Fotbal s-au tras la sorţi meciurile pentru barajul interjudeţean de promovare în Liga a III-a. Echipa campioană a judeţului nostru face parte din Regiunea 4 Sud-Vest, alături de cele din judeţele Timiş – Mehedinţi, Arad – Caraş-Severin şi Gorj – Hunedoara.

Deci, ne vom bate pentru un loc în viitoarea Ligă a III-a cu o formaţie din judeţul Gorj. În campionatul de acolo participă 14 echipe, iar la finalul turului pe primul loc se află ACS Ştiinţa Turceni cu 34 de puncte, urmată de CS Petrolul Bustuchin cu 29 şi CS Vulturii Fărcăşeşti cu 28, echipe care practic ar avea şanse şi condiţiile de a câştiga locul întâi la finalul sezonului şi de a fi prezente la barajul de promovare.
La noi, în campionatul judeţean din Liga a IV-a emit pretenţii pentru locul întâi Gloria Oraşului Geoagiu, echipă aflată acum pe primul loc în clasament şi CSM Jiul Petroşani, care are jocuri mai puţin disputate din diferite motive, dar care are un potenţial mai mare în lupta pentru promovare.
Urmare deciziei AJF Hunedoara, campionatul din judeţul nostru cunoaşte şi o altă variantă faţă de cel din judeţul Gorj, în sensul că echipa care va fi declarată campioană judeţeană şi va merge la baraj, va fi stabilită în urma play-off-ului, deci încă nu ne putem pronunţa care este echipa cu cele mai mari şanse de a deveni campioana judeţului.
Să mai notăm şi că în ultimii 10 ani, doar două dintre reprezentantele noastre, echipa din Deva, în 2015 şi cea din Hunedoara, în 2018, au reuşit să treacă de barajul interjudeţean şi să promoveze în Liga a III-a. În rest, din această zonă a ţării au urcat cu regularitate în al treilea eşalon echipele din Timiş, Arad şi Alba, judeţe care la acest capitol ne depăşesc net.
Concluzia este că am avut şansă la această tragere la sorţi şi cu puţin noroc este posibil ca echipa din judeţul nostru, indiferent care o fi aceasta, să promoveze în Liga a III-a.
Jocurile de baraj se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga a III-a datele de disputare sunt: 13 iunie 2020, ora 18:00, turul, şi 20 iunie 2020, ora 17:30, returul.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago