Categories: ActualitateFlash

Primarul din Brănişca s-a ales cu un dosar penal

Oana Mihnea

Primarul comunei Brănişca, Teodor Lazăr (foto), a dat cu subsemnatul în faţa anchetatorilor pentru protestul organizat la finele anului trecut, nemulţumit fiind de starea în care a ajuns drumul judeţean care trece prin localitate, din cauza lucrărilor la autostradă. Nu doar el, ci şi toţi angajaţii primăriei au fost să dea declaraţii la poliţie.

După aproape un an de zile în care nu s-a găsit nici o soluţie la dezastrul provocat de maşinile de mare tonaj care circulă prin localitatea Brănişca, în luna decembrie, primarul împreună cu câţiva cetăţeni au decis să blocheze drumul. Aceştia au scos în mijlocul străzii un birou cu registru de audienţe şi au plantat flori în gropile uriaşe lăsate în urmă de maşinile constructorului autostrăzii.
Deşi primarul Teodor Lazăr a recurs la acest gest din disperare şi pentru binele cetăţenilor comunei, se pare că autorităţile nu au fost de aceeaşi părere. La scurt timp, acesta a fost „înzestrat“ cu un dosar penal. „Sunt acuzat de îngreunarea circulaţiei şi blocarea DJ 706 A. Poliţia s-a autosesizat în urma protestului şi m-am trezit că sunt chemat la declaraţii la Postul de Poliţie Şoimuş. Le-am dus toate actele necesare, procesele verbale de la şedinţele de consiliu local, ca să dovedesc că au fost presiuni din partea consilierilor pentru repararea drumului şi toate articolele din presă legate de asta. M-au întrebat de unde am luat florile şi de ce le-am folosit atunci. Nu doar eu am fost audiat, dar şi toţi angajaţii din primărie. O consider o nedreptate, pentru că m-am zbătut ca să fie reparat drumul. Circulaţia nu a fost îngreunată de mine, ci de aceia care au făcut gropile. Acum o să aştept decizia procurorilor“, a declarat Teodor Lazăr, primarul comunei Brănişca.
A trecut iarna şi chiar dacă s-a mai făcut ici colo câte o reparaţie, drumul este din nou plin de gropi. Coşmarul parcă nu se mai încheie pentru locuitorii din Brănişca. Totuşi, ar mai exista un fir de speranţă din partea administraţiei judeţene. „Am primit în urmă cu o săptămână o adresă din partea CJ Hunedoara, prin care ne informează că au planificate pentru perioada următoare plombări şi curăţarea marginilor drumului. Acum aştept să înceapă lucrările şi sper să se întâmple acest lucru cât mai repede, pentru că situaţia a devenit de nesuportat“, a arătat primarul comunei Brănişca.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

17 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

17 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

17 ore ago