Pensionari din Deva, furaţi de bani prin metoda „filantroapei”

Ban, bani, lei, romanesti

Doi pensionari din Deva au fost furaţi de bani, o sumă de peste 5.000 de euro, după ce au primit în casă o persoană necunoscută.
Femeia a sunat la uşa apartamentului lor pe motiv că este reprezentanta unui supermarket din Deva, spunându-le că le-a adus produse de igienă pe gratuit. Aceştia au primit-o în casă, pentru a vedea produsele. După ce le-a făcut o demonstraţie, necunoscuta le-a cerut pensionarilor un cupon de pensie, moment în care a văzut că aceştia îşi păstrau economiile în dormitor. Profitând de neatenţia gazdelor, „filantroapa” a intrat în dormitorul lor, furând din sertar plicul cu bani, în care erau 24.500 de lei, după care a părăsit locuinţa. Dispariţia banilor a fost reclamată la poliţie de către pensionar, un bărbat de 81 de ani, la o zi de la producerea faptei.
Potrivit IPJ Hunedoara, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat şi efectuează cercetări pentru prinderea femeii care i-a furat pe cei doi bătrâni şi pentru recuperarea prejudiciului. Nu este singurul caz în care persoane în vârstă sunt victime ale escrocilor, care folosesc diverse metode pentru a-i fura de bani. Frecvent, IPJ Hunedoara informează despre cazuri de înşelătorii prin metoda „accidentul”, sau alte metode folosite de escroci, iar victimele acestora sunt persoanele cu vârste înaintate. (N. Bumbac)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.