Controale de la centru la Poliţia Lupeni

Natalia Bumbac

Chestorul Bogdan Despescu, inspectorul General al Poliţiei Române (IGPR),  a trimis o echipă de la Direcţia de Control Intern, pentru a verifica situaţia reclamată de angajaţii de la Poliţia municipiului Lupeni. Reclamaţiile făcute de două treimi dintre poliţiştii din Lupeni au ca subiect comportamentul neadecvat şi abuziv pe care-l are, susţin ei, comisarul şef Dănuţ Mocanu (foto), şeful Poliţiei Lupeni.
„Din dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române, Direcţia de Control Intern a instituţiei efectuează un control la Poliţia municipiului Lupeni, precum şi modul în care au fost soluţionate sesizările poliţiştilor de la Lupeni, adresate IPJ Hunedoara. Controlul de astăzi (n. r. 6 februarie) a fost dispus ca urmare a trei sesizări primite de IGPR, în 3 martie, una adresată direct şi două redirecţionate de la Ministerul Afacerilor Interne. IGPR a mai făcut două controale anul trecut, ca urmare a evenimentului de la Straja (n. r. salvamontista agresată de către interlopul Palesică), dosar care a fost clasat după împăcarea părţilor. Al doilea control a fost efectuat ca urmare a  informaţiilor apărute în presă despre activitatea conducerii de la Poliţia municipiului Lupeni. În urma controlului, IGPR a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, Direcţia Generală Anticorupţie şi DNA, precum şi Agenţia Naţională de Integritate. Din acel moment nu am primit alte sesizări. Tot pe tema sesizărilor venite în 3 martie, ministrul Afacerilor Interne a dispus să se facă o evaluare a climatului organizaţional de la Poliţia municipiului Lupeni, fiind trimisă o echipă de psihologi ai Poliţiei Române în acest scop”, a declarat inspectorul principal de poliţie Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR. Acesta a mai spus că rezultatele verificărilor  vor fi făcute publice la încheierea lor.
Comisarul şef Dănuţ Mocanu, şeful Poliţiei municipiului Lupeni, a fost reclamat de către 24 din cei 30 de subordonaţi ai săi, în mai multe rânduri, că are un comportament abuziv, dar şi pentru alte fapte.

Un gând despre „Controale de la centru la Poliţia Lupeni”

  1. Cum au venit asa vor pleca . A nu pardon, cu portbagajele pline. Si iar scapa dictatorul Mocanu. Asa e in tot ipj hd.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.