Categories: Actualitate

Controale de la centru la Poliţia Lupeni

Natalia Bumbac

Chestorul Bogdan Despescu, inspectorul General al Poliţiei Române (IGPR),  a trimis o echipă de la Direcţia de Control Intern, pentru a verifica situaţia reclamată de angajaţii de la Poliţia municipiului Lupeni. Reclamaţiile făcute de două treimi dintre poliţiştii din Lupeni au ca subiect comportamentul neadecvat şi abuziv pe care-l are, susţin ei, comisarul şef Dănuţ Mocanu (foto), şeful Poliţiei Lupeni.
„Din dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române, Direcţia de Control Intern a instituţiei efectuează un control la Poliţia municipiului Lupeni, precum şi modul în care au fost soluţionate sesizările poliţiştilor de la Lupeni, adresate IPJ Hunedoara. Controlul de astăzi (n. r. 6 februarie) a fost dispus ca urmare a trei sesizări primite de IGPR, în 3 martie, una adresată direct şi două redirecţionate de la Ministerul Afacerilor Interne. IGPR a mai făcut două controale anul trecut, ca urmare a evenimentului de la Straja (n. r. salvamontista agresată de către interlopul Palesică), dosar care a fost clasat după împăcarea părţilor. Al doilea control a fost efectuat ca urmare a  informaţiilor apărute în presă despre activitatea conducerii de la Poliţia municipiului Lupeni. În urma controlului, IGPR a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, Direcţia Generală Anticorupţie şi DNA, precum şi Agenţia Naţională de Integritate. Din acel moment nu am primit alte sesizări. Tot pe tema sesizărilor venite în 3 martie, ministrul Afacerilor Interne a dispus să se facă o evaluare a climatului organizaţional de la Poliţia municipiului Lupeni, fiind trimisă o echipă de psihologi ai Poliţiei Române în acest scop”, a declarat inspectorul principal de poliţie Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR. Acesta a mai spus că rezultatele verificărilor  vor fi făcute publice la încheierea lor.
Comisarul şef Dănuţ Mocanu, şeful Poliţiei municipiului Lupeni, a fost reclamat de către 24 din cei 30 de subordonaţi ai săi, în mai multe rânduri, că are un comportament abuziv, dar şi pentru alte fapte.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cum au venit asa vor pleca . A nu pardon, cu portbagajele pline. Si iar scapa dictatorul Mocanu. Asa e in tot ipj hd.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago