Pensionară înşelată prin metoda datului „de pomană“

O pensionară de 72 de ani din municipiul Hunedoara le-a dat de bună voie unor escroace bijuteriile din aur pe care le avea la ea. Femeia a fost înşelată printr-o metodă ingenioasă.
Din datele poliţiştilor, femeia a fost abordată pe stradă de două necunoscute care au întrebat-o dacă ştie adresa unui azil de bătrâni în zonă, pentru că vor să dea „de pomană“ mai multe bunuri. Pentru a fi mai convingătoare, individele i-au pus hunedorencei în palmă 20 de lei, o pereche de cercei, un lănţişor şi două inele, spunându-i că sunt din aur şi doresc să le dea „de pomană”. Ulterior, una dintre escroace i-a propus pensionarei să schimbe cerceii pe care îi purta şi lănţişorul de la gât cu cele primite „de pomană”. Deşi nu le cunoştea pe cele două femei, pensionara a fost convinsă de oferta aparent avantajoasă propusă de ele. După ce au schimbat bijuteriile, una dintre escroace a învelit „bijuteriile” date „de pomană” într-un şerveţel şi i le-a dat hunedorencei, spunându-i să nu le desfacă timp de şase săptămâni.
Ajunsă acasă, pensionara a desfăcut şerveţelul şi a constatat că îi lipsesc bijuteriile primite „de pomană”, despre care a crezut că sunt din aur şi că a fost înşelată. Victima a depus plângere la poliţie, fiind deschis dosar penal pentru înşelăciune. Poliţiştii fac cercetări pentru prinderea autoarelor faptei şi recuperarea prejudiciului. (N.Bumbac)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.