Actualitate

Pensionară înşelată prin metoda datului „de pomană“

O pensionară de 72 de ani din municipiul Hunedoara le-a dat de bună voie unor escroace bijuteriile din aur pe care le avea la ea. Femeia a fost înşelată printr-o metodă ingenioasă.
Din datele poliţiştilor, femeia a fost abordată pe stradă de două necunoscute care au întrebat-o dacă ştie adresa unui azil de bătrâni în zonă, pentru că vor să dea „de pomană“ mai multe bunuri. Pentru a fi mai convingătoare, individele i-au pus hunedorencei în palmă 20 de lei, o pereche de cercei, un lănţişor şi două inele, spunându-i că sunt din aur şi doresc să le dea „de pomană”. Ulterior, una dintre escroace i-a propus pensionarei să schimbe cerceii pe care îi purta şi lănţişorul de la gât cu cele primite „de pomană”. Deşi nu le cunoştea pe cele două femei, pensionara a fost convinsă de oferta aparent avantajoasă propusă de ele. După ce au schimbat bijuteriile, una dintre escroace a învelit „bijuteriile” date „de pomană” într-un şerveţel şi i le-a dat hunedorencei, spunându-i să nu le desfacă timp de şase săptămâni.
Ajunsă acasă, pensionara a desfăcut şerveţelul şi a constatat că îi lipsesc bijuteriile primite „de pomană”, despre care a crezut că sunt din aur şi că a fost înşelată. Victima a depus plângere la poliţie, fiind deschis dosar penal pentru înşelăciune. Poliţiştii fac cercetări pentru prinderea autoarelor faptei şi recuperarea prejudiciului. (N.Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Florii

59 de minute ago

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o oră ago