Categories: Fara bascalie

PDL Hunedoara şi adversarii care se pupă

Scriu acest editorial înainte să cunosc rezultatul (previzibil) al alegerilor în organizaţia judeţeană Hunedoara a PDL. Probabil că Dorin Gligor a câştigat, iar cealaltă candidatură a fost un fel de validare a aşa-zisei democraţii interne.
Un candidat nou se impunea pentru PDL Hunedoara, după seria de scandaluri care a zguduit organizaţia, catastrofal gestionate de către liderii locali, unii dintre ei chiar pasionaţi de propagandă şi manipulare ca discipline teoretice. Să-i luăm pe rând.
Tiberiu Iacob-Ridzi „beneficiază” de popularitatea negativă a soţiei sale. Fostul şef interimar, Viorel Arion, a condus organizaţia în timpul scandalului Vladu de după alegerile din colegiul Haţeg, scandal finalizat prin una din puţinele replieri ale PDL, care de regulă nu ştie nimic, nu recunoaşte nimic, totul e o făcătură a adversarilor etc.
Dorin Gligor e o figură relativ nouă, cunoscută mai ales la nivelul politic şi cel al presei, cu apariţii publice suficient de discrete pentru a nu putea fi asociat cu vreunul dintre protagoniştii scandalurilor recente – deci, necompromis. Dacă doriţi, o persoană cel puţin în aparenţă neutră, sau, dacă ar fi să folosesc un termen luat din cinematografie, un „pacificator”, al cărui rol este să reconfigureze credibil organizaţia mereu instabilă după plecările succesive ale lui Gheorghe Barbu şi Gheorghe Pogea. După cei doi, organizaţia nu a mai avut lideri şi nici reprezentanţi de anvergură, aspect evident în alegerile din colegiul Haţeg şi din comuna Baru, când au fost nevoiţi să meargă pe persoane racolate de la alte partide, respectiv PNL.
Dar organizaţia trebuie să funcţioneze corect şi la alegerile naţionale din mai, pentru şefia PDL. Boc sau Blaga? Pe cine va paria Dorin Gligor?
După cum se prezintă situaţia la această oră, cred că suntem într-o falsă dilemă. Poate situaţia se va schimba, dar după ce am văzut declaraţiile lui Vasile Blaga de la Piteşti, adică înainte cu o zi de a veni la Deva, mie unul mi s-a părut că Boc are nevoie de un secondant, exact cum a avut nevoie Dorin Gligor la Deva. Discursul lui Blaga nu a mai fost unul de lider de partid, ci unul de plan secund. Vehemenţa şi roşeaţa sa erau dublate de un discurs plat, care de fapt nu spunea nimic. De ce un alt lider, dacă totul a fost făcut ca la carte, dacă guvernul Boc a fost genial, dacă Băsescu rămâne lider de facto al partidului? De ce vrea Vasile Blaga să-l înlocuiască pe Boc, dacă ceea ce vrea să pună în loc este identic? Naivii reformişti din PDL, între care figură aparte face doar universitarul Cristian Preda (după ce ani de zile l-a girat pe Băsescu, Monica Macovei se miră unde a ajuns PDL!) sunt singurii care doresc altceva. Greii le-au spus pas, iar în acest context, doi adversari care sunt umăr la umăr, îşi zâmbesc şi se laudă reciproc, mi se par neveridici. În opinia mea, garnitura de acum, Băsescu-Boc-Udrea va continua să decidă în PDL cel puţin până după viitoarele alegeri locale.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Asa ziceti ? "cred că suntem într-o falsă dilemă"???
    Asta cum s-ar zice , s-ar putea transforma, la alegerile din mai,intr-o "trilema "????
    Chiar numai BOC -BLAGA sa alerge singuri spre sefia partidulul???
    Nu ar fi chiar "democratic" ! Ar trebui sa fie macar 3 !....
    Oare cine lipseste inca ????

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

2 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

2 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

2 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

2 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

2 ore ago