Categories: Sport

Echipe neputincioase, arbitru inventiv

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva şi FC Argeş au etalat un fotbal atât de plictisitor la meciul de sâmbătă, încât dacă arbitrul Dan Monea n-ar fi scos din joben două penalty-uri din care să se marcheze, scorul ar fi fost alb, iar spectatorii ar fi adormit în tribune.
 

Moleşiţi de soare
Vremea primăvăratică, perfectă pentru fotbal, a avut efect de bumerang asupra combatantelor de pe Stadionul „Cetate”. În loc să zburde, plini de energie, pe teren, şi să joace cel mai bun fotbal posibil, la nivelul potenţialului lor şi aşa modest, jucătorii celor două echipe au fost apatici şi moleşiţi în prima repriză. Fotbalul a fost parcă în vacanţă, iar fazele de poartă au putut fi numărate pe degetele unei singure mâini. Cele mai clare ocazii le-a avut atacantul Mureşului, Adi Borza. Întâi (min. 9), acesta a scăpat singur pe contraatac, dar a şutat peste poartă de la marginea careului, pentru ca apoi (min. 12), să rateze. FC Argeş a fost destul de activă, însă în ciuda unor cornere, nu a fost cu adevărat periculoasă.

 

Consecvent în greşeli
Din perspectiva calităţii fotbalului celor două echipe, tabela ar fi rămas imaculată şi după pauză. La rampă a ieşit însă arbitrul Dan Monea (Aiud), care a acordat două penalty-uri pentru fiecare dintre combatante. Furdean (68) a fost faultat de portarul Bolboaşă, undeva la marginea careului, iar Borza a transformat penalty-ul şi a deschis scorul pentru Mureşul. Venită să joace la 0-0, FC Argeş s-a aruncat cu disperare în atac, pentru a drege busuiocul. La al 10-lea corner al violeţilor, fluieraşul a considerat că e momentul să scoată şi pentru ei din joben o lovitură de la 11 metri la un presupus fault asupra lui Cotiga, în compensaţie pentru eroarea de la primul penalty,  iar R. Cîrstea (84) a reuşit egalarea, 1-1.

 

„Semieşec neprogramat“
„Am făcut un joc slab, dar avem scuza că suntem o echipă foarte tânără, cu numai doi jucători peste 21 de ani (n.r. Voicu – 25 ani şi Cârstoiu – 23 ani). Arbitrul a greşit la ambele penalty-uri, întrucât faultul la Furdean a fost în afara careului, iar la Cotiga nu a fost nimic. Am avut emoţii, pentru că etapa trecută, A. Popa şi Voicu au irosit două lovituri de la 11 metri, dar acum, Cîrstea a marcat şi rezultatul este echitabil”, a spus antrenorul argeşenilor, Eftimie Iordan. „E un semieşec neprogramat cu o echipă tânără, pe care ar fi trebuit să o învingem, graţie plusului de experienţă. N-am ştiut să profităm de avantajul de un gol şi de problemele în plan psihic ale adversarilor. Important e să ne redresăm şi să aducem puncte din deplasare”, a precizat Constantin Olariu, antrenorul Mureşului. 

Mureşul Deva–FC Argeş 1-1 (0-0)
Au marcat: Borza (68 din penalty) / R. Cîrstea (84 din penalty)
Mureşul Deva: Coman-Bogman, Perve, Dosan, T. Coca-Suru, Sătmar (cpt.), Melcea, Borza-R. Stan, Oct. Drăgan. Antrenor: Constantin Olariu.
Arbitru: Dan Monea (Aiud); Asistenţi: Ciprian Danşa (Oradea) şi  Daniel Ciocănea (Sibiu).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

18 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

18 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

18 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

18 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

18 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

18 ore ago