Categories: Eveniment

Patru tineri, şi toţi patru dedaţi la „iarbă”

Natalia Bumbac

Zi plină, ieri, la Tribunalul Hunedoara, deoarece magistraţii au avut de audiat patru tineri acuzaţi de consum şi trafic de droguri. Este vorba de Florin Josan, Ilie Rusu, Karlos Alexanderr Kanyadi şi Răzvan Ludovic Kuţaba, toţi din Deva, arestaţi pentru consum şi trafic cu substanţe interzise. Ei au fost depistaţi în luna mai a acestui an şi au fost trimişi în arest preventiv. Aşa cum susţin anchetatorii, tinerii au fost prinşi în timp ce vindeau droguri în municipiul Deva, având ca punct de desfacere un local administrat de unul dintre inculpaţi.

Au recunoscut pe jumătate
Deoarece Noul Cod Penal prevede o reducere cu o treime a pedepsei în cazul în care inculpatul recunoaşte faptele, cei patru tineri nu au ezitat să-şi asume o parte din acuzaţiile care li se aduc. Aceştia au afirmat că au procurat droguri pentru consum propriu, nicidecum pentru a le comercializa altor consumatori. Au negat şi au adus argumente asupra unor date din rechizitoriul procurorilor, din care reiese că aceştia vindeau doza de 0,2 grame de canabis cu 60 de lei, susţinând că este un preţ prea mare, stupefiantele din această categorie comercializându-se la un preţ mult mai mic. Unul dintre inculpaţi a ţinut să precizeze că nu era nevoie să se deplaseze la Petroşani pentru a cumpăra drogurile, aşa cum susţin procurorii, deoarece le putea achiziţiona din Deva. Acesta a descris locurile unde se întâlnea cu vânzătorii de substanţe interzise, unul dintre ele fiind Parcul Municipal Cetate din Deva, şi a spus şi locurile unde mergeau să le consume, unul din ele fiind în zona unui net-cafe din centrul Devei. Tot el a mai adăugat că nu putea fi traficant de droguri, din moment ce abia făcea rost de bani pentru consumul propriu.

Au cerut audierea colaboratorului poliţiştilor
Cei patru tineri au fost prinşi, deoarece printre ei s-a infiltrat un colaborator sub acoperire al investigatorilor cu numele de cod Radu. Acesta s-a dat drept unul de-al lor, prin urmare, contribuia financiar la achiziţionarea drogurilor şi participa la toate „şedinţele” în care tinerii consumau stupefiante. Iar când a adunat date destule, a mers şi a relatat totul la Poliţie. Doar că inculpaţii au susţinut în faţa magistraţilor că acesta ar fi minţit în declaraţiile sale şi au cerut prin avocaţi aducerea lui în sala de judecată pentru a fi audiat.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

24 de ore ago